Oci i cultura

Feliç 120è aniversari, amic i amat Oliver

No el podrem felicitar, doncs ja fa 33 anys que està de vacances pagades. Però divendres vinent, 29 de novembre, es celebra el 120è aniversari del seu naixement. Ell és Joan Oliver, qui ha passat a la història de la literatura catalana com a Pere Quart.

Caràtula de Milvietnams / CEDIDA

Amb tal motiu, la Comissió 100 anys de la Colla de Sabadell aprofita l’efemèride i enfila cap al final de l’any commemoratiu. Ho farà amb una setmana d’actes entre divendres i l’1 de desembre. La programació començarà demà amb una lectura dramatitzada organitzada pel Teatre Sant Vicenç (22 h). I continuarà el diumenge amb un itinerari teatralitzat pels voltants del Marquet de les Roques amb l’actor Josep M. Roviralta, organitzat per la Masia la Muntada (11 h).

La setmana vinent arrenca el pròxim dimarts 26 amb  una taula rodona que aplegarà l’escriptor Feliu Formosa, el traductor Joaquim Sala-Sanahuja i els familiars Sílvia Oliver –filla– i Ignasi Riera –nebot–,  els quals seran moderats per Joan Safont, comissari de l’Any Colla de Sabadell. Tindrà lloc a la biblioteca Vapor Badia (19.30 h).

El plat fort, però arriba el pròxim dimecres 27 amb l’estrena del documental Estem voltats de pocavergonyes, que organitza el Col·lectiu Pere Quart als cinemes Imperial (19.30 h). Hi intervindran la directora i el realitzador del film. A més, divendres 29 hi haurà dues sessions exclusivament per a alumnes de secundària. Així mateix, l’Espai Foc acull dijous 28 i divendres 20 (21.30 h) un espectacle teatral amb textos d’Armand Obiols, Joan Oliver i Francesc Trabal, que porta per títol Pum!!!. Està basat en els acudits del llibre L’any que ve.

Dissabte, finalment, la Companyia Sabacirc presenta l’espectacle La Colla (18.30 h) a l’Acadèmia de Belles Arts (Passeig Manresa). Es tracta d’una proposta de teatre poètic i clown.

El documental de la Colla de Sabadell, el 27 de novembre a l’Imperial

Comentaris
To Top