Publicitat
Ciutat

La Creu Roja distingeix una cinquantena de voluntaris, socis i empreses col·laboradores

La Creu Roja distingeix una cinquantena de voluntaris, socis i empreses col·laboradores pel seu compromís amb l'entitat

Socis de la Creu Roja distingits pels seus 50 anys de compromís amb l'entitat / LLUÍS FRANCO

La Creu Roja de Sabadell ha celebrat aquest dijous a la tarda l'Acte anual de reconeixement a persones sòcies, voluntàries i empreses, una distinció a una cinquantena de persones que tiren endavant el dia a dia de l'entitat juntament amb els propis treballadors de la casa. L'acte s'ha fet a l'Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

En total s'han distingit 14 voluntaris, 33 socis i 9 entitats o empreses col·laboradores. Entre els voluntaris s'han destacat dos projectes, el d'acollida i atenció a les famílies i el d'alfabetització. Lídia Fadó, de Santa Perpètua, ha estat una de les persones que ha rebut un diploma per la primera branca. És voluntària des de fa un any i mig i explica que ha trobat el que volia fer des que es va jubilar: acompanyar els familiars en el seu dia a dia. "Estic molt contenta i agraïda, m'omple molt fer aquesta activitat", assegura.

Voluntaris dels projectes d'acollida i atenció a les famílies i d'alfabetització van rebre un diploma d'agraïment / LLUÍS FRANCO

A l'acte també hi han assistit voluntaris amb una llarga trajectòria a l'entitat, i entre tots s'han pogut conèixer i compartir impressions en el piscolabis posterior. No hi ha faltat una voluntària com Hermínia Caja, amb 37 anys de servei al darrere, a preventius "i on em necessitin". Explica que "m'hi vaig apuntar perquè des que vaig néixer a casa ajudaven". Per ella, el millor de dedicar-se als altres no és el que fa sinó el que rep perquè "és molt la recompensa que et dóna". Hi coincideix Marta Baldanta, voluntària d'Infància des de fa set anys i que apunta que "molts no et donen les gràcies, però quan te les donen et reconforta bastant". Prop d'una vintena de socis presents a l'acte - dels 33 reconeguts- han rebut una distinció, una pels que fa 25 anys que donen suport a la Creu Roja i una altra pels que fa 50 anys que ho fan.

Publicitat

Cronificació, nens i gent gran

La nova presidenta del comitè local de l'organització, Montse Font, ha situat l'auditori en les actuacions de la Creu Roja i ha explicat que el que li preocupa més ara "és la pobresa intermitent", que ha definit com la que pateixen aquelles persones que després de trobar una feina i ensortir-se'n, han de tornar a dependre de serveis socials com aquests per poder tirar endavant. Per això subratlla la importància de l'acompanyament en la inserció laboral i les necessitats de cada moment i el suport emocional.

Font ha estat acompanyada a l'escenari del president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, que ha repassat l'origen de l'entitat, de la què ha destacat que "som la ciutadania la que fa la Creu Roja", posant en valor la tasca de totes les persones reconegudes durant l'acte. La presidenta provincial de l'entitat, Lídia Lanuza ha exposat els principals reptes de futur de la institució: lluitar contra la cronificació de la pobresa i perquè els nens no siguin els que més la pateixen, i treballar per evitar la soledat no volguda de la gent gran.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que "és un orgull tenir entitats com la Creu Roja a la ciutat". Farrés ha assenyalat que cal crear llocs de feina de qualitat per evitar situacions de precarietat i pobresa, s'ha mostrat, com Quitet, preocupada pels problemes d'accés a l'habitatge, els que ja hi ha i els que vindran; així com pel futur dels nens i la gent gran. Representants de tots els partits han assistit a la celebració. El periodista sabadellenc Marc Pijuan ha conduït l'acte, amenitzat per la música del també sabadellenc Pol Cruells i el seu darrer treball Fanzín.

Galeria: Acte anual de reconeixement a persones sòcies, voluntàries i empreses de la Creu Roja

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top