Ciutat

Sabadell rep el premi ‘Soc Smart’ de la Generalitat

S’ha distingit el consistori per la seva aposta d’innovació tecnològica per millorar la qualitat de vida

Els consellers Jordi Puigneró i Àngels Chacón a l'estand Smart Catalonia de l'Smart City World Congress, el passat dia 19 de novembre / ACN

La Generalitat de Catalunya ha premiat l’Ajuntament de Sabadell i deu consistoris més amb el distintiu ‘Soc Smart’, en el marc de l’Smart City Expo World Congress, que se celebra aquests dies a Barcelona. El govern català premia així l’aposta estratègica per la innovació tecnològica dels municipis com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha entregat les distincions aquest dijous a Barcelona i ha destacat que calen més ciutats “connectades i amb futur on s’hi vulgui viure i s’hi pugui emprendre, més sostenibles, més ben gestionades, amb més oportunitats laborals, més participatives i més democràtiques”. Per part de l’Ajuntament de Sabadell ha recollit el distintiu el tinent d’alcaldessa de Cohesió territorial, desenvolupament urbà, seguretat i civisme, Jesús Rodríguez.

En l’acte d’entrega també s’ha presentat l’informe L’impacte de la 5G a les ciutats, elaborat per la conselleria en col·laboració amb l’aliança 5G Barcelona. Aquesta tecnologia permetrà obrir les portes a la primera ciutat 100% intel·ligent ja que fins ara els impediments eren la gran velocitat i el gran ample de banda necessari per gestionar les dades generades per l’Internet de les Coses i processar-les en temps real.

Un tastet de l’Smart City Congress al bell mig de Sabadell

Comentaris
To Top