Publicitat
EDITORIAL

Un nou model de fira

Fira Sabadell va acollir ahir dimecres el 26è Congrés de Fires de Catalunya, organitzat per la Federació de Fires de Catalunya, que integra les 485 fires catalanes. Es va parlar de grans números: un creixement de l’11,6% l’any 2018 i un pes de quasi l’1% del PIB català. Però es va tenir molta cura d’evitar comparacions injustes amb la totpoderosa Fira Barcelona. En efecte, les comparacions són complicades. Fira Sabadell, que va generar una despesa d’uns 280.000 euros el 2018, no funciona. I no tant per la càrrega al pressupost municipal que suposa, sinó perquè no aporta res rellevant.

La mateixa regidora d’Economia ho va dir, i té raó: la fira “ha d’esdevenir un motor del desenvolupament econòmic” de la ciutat, cal “renovar-se o morir”. Cal definir un model firal i de gestió que aporti valor i que sigui coherent amb una estratègia de desenvolupament local. És necessari impulsar esdeveniments “tractors”, juntament amb sectors estratègics de la ciutat –Tèxtil? Moda? Esport? Biotecnologia? Educació?–, que donin sentit a unes instal·lacions a les quals mai s’ha tret rendiment, i que estan situades a l’eix estratègic Gran Via / Ripoll. Cal un model de fira que dignifiqui i acompanyi el famós (per absent) model de ciutat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top