Ciutat

Protesta davant dels jutjats: “La justícia patriarcal és una arma de violència!”

Pancarta davant dels jutjats de Sabadell que ha acompanyat la lectura d'un manifest feminista / Victòria Rovira

“Foc al patriarcat. Contra les violències masclistes, autodefensa feminista”. Emmarcada en una pancarta alçada a davant dels jutjats de Sabadell, aquesta proclama ha encapçalat una concentració encesa per les darreres sentències aplicades a casos d’agressions sexuals. “Ja n’hi ha prou d’anomenar justícia a un sistema injust que vulnera els nostres drets i defensa els agressors”, s’ha llegit en un manifest.

La mobilització s’ha celebrat la vigília del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’encesa de bengales ha fet arrencar la protesta, que ha estat carregada de consignes feministes: “Si ens toquen a una, ens toquen a totes!”.

La justícia patriarcal és una arma de violència institucional. Ja n’hi ha prou de sentir en judicis que, si ens violen, és perquè anàvem soles, estàvem borratxes, anàvem provocant o som unes marranes”, ressaltava el text, que denunciava “violadors com els de Sant Fermí, Sabadell, Manresa i tants altres”.

El col·lectiu feminista de Castellar del Vallès, Les Carnera, també ha participat en la concentració / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top