Publicitat
Diners

El Black Friday mostra les desigualtats en el comerç

Els petits botiguers denuncien que, des de fa un mes, les grans superfícies estan fent aquesta campanya que només hauria de ser d’un dia

Cartells de Black Friday a la Rambla / LLUÍS FRANCO

Descomptes d’entre el 20% i 60%, i fins i tot del 70%. El Black Friday tornarà a donar el tret de sortida demà divendres a un període de consum que continuarà dilluns amb el Cyber Monday, enllaçarà amb la campanya nadalenca i posarà punt final amb les rebaixes del gener. Però aquest fenomen importat dels Estats Units fa nou anys, enguany s’ha allargat. Des de dilluns passat, un bon nombre comerços de Sabadell ja van començar a oferir les seves promocions. Algunes grans superfícies comercials ja publicitaven massivament el Black Friday des de fa un mes.

Com passa en el període de rebaixes, aquesta situació perjudica el petit comerç, que es veu obligat a participar en aquesta campanya en inferioritat de condicions. El president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, ha admès que el Black Friday s’ha implantat “amb molta força i serveix per engegar el consum”. Malgrat això, ha subratllat que “al petit comerç no ens surt tant a compte perquè no juguem al joc d’apujar els preus i després abaixar-los. En el comerç petit no ho fa ningú, les grans superfícies, sí”. El més adient per als petits botiguers seria que aquesta campanya es reduís a dos dies. “Hi ha gent que està fent un mes i això és una bogeria perquè desmunta la lògica de la campanya”, afegeix.

En la mateixa línia, el president de l’associació Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello, indica que cal regular el Black Friday, perquè fer-lo durant un mes sencer “és desvirtuar aquestes accions pensades per a un dia concret”. En aquest sentit, recorda que els petits botiguers no tenen “mitjans” per fer una campanya tan llarga, tot i que admet que no tenen cap més opció que “la d’apuntar-nos al carro”.

Botigues al carrer

El comerç sabadellenc tornarà a sortir al carrer aquest cap de setmana per celebrar el Black Friday, tant divendres 29 com dissabte 30 de novembre. L’activitat comercial es farà coincidir amb l’encesa dels llums de Nadal i la inauguració de la Fira de Santa Llúcia, divendres 29. Sabadell Comerç Centre ha organitzat una quinzena d’activitats al passeig de la Plaça Major durant el dissabte d’11 h a 21 h. Durant tot el dissabte, al Passeig també hi haurà estands de botigues i entitats. A Ca n’Oriac, les botigues sortiran al carrer durant el cap de setmana.

Publicitat
Comentaris
To Top