Ciutat

El Nadal arrenca de manera oficial a Sabadell

La plaça del Mercat Central ha servit per donar el tret de sortida als actes

Encesa de llums al Mercat Central / ALBERT SEGURA

L’encesa dels llum de Nadal s’ha convertit en tota una tradició que oficialitza l’arrencada de les festes  a Sabadell. Aquest any, una proposta a tres bandes ha permès repartir el protagonisme al centre, al nord i al sud, on els protagonistes han estat els arbres de Nadal del Mercat Central, la plaça del Pi de Ca n’Oriac i la plaça de la Creu de Barberà.

El tret de sortida a la campanya nadalenca s’ha dut a terme amb la lectura de la carta que els Reis d’Orient han enviat a l’Ajuntament, amb la petició de deixar-ho tot enllestit per facilitar la seva arribada a partir de Sant Esteve. Un quartet coral ha posat el to musical, amb una cantada de nadales.

Els llums compten amb un total de 700 unitats arreu de la ciutat, que estaran encesos cada dia a partir de les 18.00 h i fins les 22.00 h, és a dir, en horari comercial. Seran una excepció els dies 5 i 6 de desembre, en què els llums estaran encesos fins les 23.00 h al Centre, el dia de Nadal, que l’encesa s’allargarà fins la mitjanit, i la Nit de Nadal, Cap d’Any i la Nit de Reis, quan els llums estaran encesos fins les 1.00 h.

Aquest any, a més, es repeteix la il·luminació nadalenca a l’Eix Macià i al Mercat Central, on a més s’hi ha ubicat un arbre gegant de sis metres d’alçada. Cal sumar-hi, a més, l’arbre que s’ha instal·lat al Parc Taulí, que se sumen al total de sis que s’ubiquen en diferents punts de la ciutat.

Cap de setmana d’inauguracions

Amb l’arrencada oficial de les festes, es dona també el tret de sortida a diverses activitats arreu de la ciutat. La primera d’elles és la Fira de Santa Llúcia, on si bé ahir ja van obrir el gruix de parades, no serà fins aquest dissabte quan quedi oficialment inaugurada.

En aquest punt, els firaires, que compten amb una vintena llarga de parades en la seva nova ubicació, han cobert la plaça Doctor Robert amb un tel lluminós que sobrevola l’àrea de casetes, i que se suma als ja tradicionals fanalets que decoren la façana posterior de l’Ajuntament. La fira estarà oberta fins el 23 de desembre, de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 21.00 h.

Aquest mateix dissabte també serà un dels moments més esperats per als amants de la decoració nadalenca i concretament dels pessebres. L’Acadèmia Catòlica acollirà la inauguració de l’exposició de pessebres, que arriba a la seva 43a edició amb el títol de Roda al món.

El col·lectiu també és l’encarregat de fer el pessebre de la Casa Duran, emplaçament on a partir de Sant Esteve s’hi ubicarà l’Ambaixador Reial.

Obertura del carrer Sant Pere

Una de les inauguracions més esperades al sector Centre serà el del carrer Sant Pere. Després de diversos mesos en obres, aquest espai deixa de banda el trànsit dens a cada hora del dia per cedir-lo íntegrament als vianants, amb una calçada única que elimina voreres i replanteja el seu ús d’artèria principal de circulació a zona de passeig.

Per aquest motiu, s’ha preparat una jornada festiva que arrencarà a les 11.00 h, i que convertirà el carrer en un escenari per a titelles, músics i activitats per a la canalla, però també oferirà tastets de productes. D’aquesta manera, es podrà passejar de nou des de la Rambla fins la plaça del Gas amb un grapat de propostes, ara ja sense el soroll de cotxes.

El fet que coincideixi amb el cap de setmana del Black Friday ha propiciat, a més, que els comerciants aprofitin la jornada per treure la botiga al carrer i plantejar ofertes dels seus productes. De fet, tota la zona del centre celebrarà dues jornades en què els comerços seran protagonistes, aprofitant els primers compassos de les festes nadalenques per fer les primeres vendes grans, o, com a mínim, aportin les idees necessàries per començar a omplir la carta als Reis.

Comentaris
To Top