Ciutat

ERC vol una rebaixa en la pujada de l'IBI i fer pagar l’Església

ERC ha exposat el seu posicionament en roda de premsa / ALBERT ACÍN

ERC s’ha tornat a posicionar en contra de la pujada general dels preus públics del 2% prevista pel Govern pel 2020. El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha qualificat l’increment lineal “d’injustificat” i ha proposat, seguint la previsió de tancament de l’IPC català pel 2020, que la pujada quedi en un 0,3%. Fernàndez ha considerat que la pujada seria suficient tenint en compte que es tancarà amb superàvit, “amb la caixa plena”, segons Fernàndez

“No és progressiu ni progressista”, ha assenyalat Fernàndez, que ha reclamat especialment que la proposta republicana incideixi especialment en l’IBI, la principal via de recaptació de l’Ajuntament de Sabadell. La regidora Èlia Soriano ha explicat el sentit de les esmenes respecte les ordenances plantejades pel Govern: ha proposat bonificar l’IBI en un 95% dels habitatges llogats sota el preu de referència, tant en habitatge públic com privat i ha demanat “penalitzar” els propietaris d’habitatges buits, per qui volen augmentar l’IBI en un 50%.

Soriano ha lamentat que es plantegi retirar la bonificació addicional del 10% pels usuaris de tres o més serveis d’atenció domiciliària. Encara en clau social, ha demanat que es mantingui l’accés universal a les piscines en episodis d’onada de calor. Fernàndez ha assegurat que aquestes mesures són “factibles” d’acord amb la situació de les arques municipals.

Publicitat

No a les excempcions a l’Església

El també regidor republicà Raúl García Barroso ha lamentat que es mantingui l’excempció per obres de l’Església. El regidor ha assegurat que “cap dels articles de la Llei d’Hisendes Locals recull cap mena d’excempció aplicada a l’Església”, ha apuntat assenyalant que s’ha d’establir un marc clar amb el Vaticà. “No tenim constància que existeixi un precedent en aquest impost”, ha assenyalat el portaveu, Gabriel Fernàndez.

En un altre ordre de coses, ERC ha reivindicat que la Junta de Portaveus aprovés ahir dijous que es configuri una nova comissió per redactar un Reglament municipal de Cerimònies Civils perquè es pugui incloure la renovació civil de noces i els comiats civils de difunts. “Nosaltres creiem que aquesta casa està al servei dels veïns i veïnes també quan algun sabadellenc mor”, ha exposat Fernàndez.

Moció de record a Francesc Layret

Els republicans portaran al ple del proper dimarts una moció en què es proposa fer un acte de record pel cent anys de l’assassinat de l’advocat i polític Francesc Layret, el 30 de novembre de 1920. A banda, els republicans també proposen dedicar-li un monument de record.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top