Ciutat

Els empleats de Correus denuncien inseguretat al seu lloc de feina i manca de repartidors

Treballadors de Correus a Sabadell van manifestar-se divendres al matí davant la seu de l’empresa al carrer de Boccaccio per protestar per la perillositat d’un pas de vianants situat davant de l’edifici. Després es van dirigir a peu fins a l’Ajuntament de Sabadell, on van demanar parlar amb l’alcaldessa, Marta Farrés, que els va atendre breument a la plaça de Sant Roc i els va emplaçar a una reunió.

Els empleats denunciaven que el dimecres passat al vespre una repartidora va resultar ferida en un atropellament just davant de l’edifici del carrer de Boccaccio, que segons els treballadors és un punt negre. El conductor, un home de 61 anys, triplicava la taxa màxima d’alcohol permesa, segons fonts de la Policia Municipal.

Una vintena de treballadors de Correus, a la plaça de Sant Roc / P. J. A.

Reivindicacions laborals

Convocats per la secció local de la CGT, els repartidors també es queixaven de la sobrecàrrega de feina que han de suportar i d’una manca de treballadors que, diuen, afecta severament el servei. “Hi ha baixes de fins a set o vuit mesos que no s’estan cobrint. I no és un cas aïllat. Ens falta molt personal”, denunciava divendres Juan Antonio Manjón, portaveu del sindicat. Segons la CGT, a més, la convocatòria de noves places a l’empresa no és suficient i les contractacions que s’han fet darrerament han sigut totes temporals. “Durant les eleccions han posat alguna persona més, però després res”, assegura Manjón.

Segons els treballadors, a més, Correus està donant prioritat a la paqueteria –més lucrativa– i deixant de banda les cartes i notificacions. Això, unit a la manca de personal i sobrecàrrega de feina als professionals, fa que moltes arribin amb molt de retard als seus destinataris finals. A l’agost, CGT va denunciar l’acumulació de fins a 6.500 notificacions administratives provinents d’organismes públics a les dependències de Correus a Sabadell.

Denuncien Correus per l’acumulació de 6.500 notificacions

Comentaris
To Top