Ciutat

L’Ajuntament instal·larà plaques fotovoltaiques a set edificis municipals

Es col·locaran a sis escoles de la ciutat i a l’edifici del Vapor Llonch

Plaques solars al terrat d'una escola de Sabadell / AJUNTAMENT DE SABADELL (CEDIDA)

El Vapor Llonch –Promoció Econòmica– i sis escoles municipals tindran instal·lacions solars fotovoltaiques per a l’autoconsum, segons ha anunciat aquest dilluns l’Ajuntament de Sabadell. Les plaques s’instal·laran a partir del 2020 i ja se n’ha obert el concurs públic. Tindran un cost aproximat d’uns 232.000 euros i seran finançades al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea.

S’espera que amb aquesta mesura evitin fins a 44,4 tones anuals de diòxid de carboni. “La generació anual prevista és de 138,35 MWh, que correspon al consum anual mitjà de 50 habitatges”, indiquen des de l’Ajuntament, “Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en cas de produir-se, seran abocats a la xarxa general”.

Els centres escolars que, a més del Vapor Llonch, disposaran d’aquest servei seran La Romànica, Sant Julià, Andreu Castells, Concòrdia, Miquel Carreras i Amadeu Vives. Actualment, el consistori ja compta amb instal·lacions similars a diferents edificis de la ciutat, com ara la Granja del Pas; la deixalleria de Can Llong; diverses escoles; el centre cívic de Ca n’Oriac; o el Centre de Formació Cal Molins; entre d’altres.

Comentaris
To Top