Ciutat

El servei de l’R4 s’interromprà durant el Nadal a l’alçada de les Glòries de Barcelona

Les obres per construir els túnels de Glòries requeriran aturar la circulació de la R4 i la R3 de Rodalies, segurament, entre el 21 de desembre i el 7 de gener

Pla general de les obres de Glòries, el 7 de gener del 2019 / ACN

La circulació de les línies R4 –amb parada a Sabadell– i R3 de Rodalies quedarà interrompuda durant el Nadal a causa de les obres a la plaça de les Glòries de Barcelona, segons va avançar divendres la Cadena SER i ha pogut confirmar el Diari de Sabadell. Tot i que encara no s’ha anunciat oficialment, el més probable és que el servei quedi aturat entre el 21 de desembre i el 7 de gener, entre les estacions d’Arc de Triomf i La Sagrera. Rodalies anunciarà la setmana vinent els serveis alternatius per arribar al centre de Barcelona, però que probablement implicaran connectar amb l’L1 de metro.

Les obres a la plaça de les Glòries tenen per objectiu soterrar la Gran Via entre els carrers de Padilla i Bilbao. Els nous túnels viaris passaran sota les vies d’Adif provinents de l’Estació de França (R2, Regionals, Talgo…); sota el túnel de la línia R1; sota el de l’R3 i R4; i sota el de l’L1 de metro. A més de col·lectors i serveis. De moment, només s’ha excavat sota una de les quatre galeries ferroviàries: la de l’R2 i serveis regionals. El tall del Nadal permetrà reforçar els túnels de l’R3 i l’R4 per poder començar a foradar per sota.

Fins ara, les obres a les Glòries no han requerit ni la interrupció dels serveis ferroviaris i metro, ni del trànsit rodat. Però les tasques de reforç als túnels de Rodalies són incompatibles amb la circulació de trens. Més endavant també caldrà reforçar l’L1 de metro, fet pel qual l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una modificació del projecte. Els treballs tindran un cost d’1,8 milions d’euros, segons informa la Cadena SER.

Comentaris
To Top