Publicitat
Diners

Ferma reivindicació dels estudis d'FP en els Premis David

Foto col·lectiva dels premiats / LLUÍS FRANCO

El lliurament del 45è Premi David, que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Auditori de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, ha esdevingut un acte de reivindicació i defensa del valor que els estudis d'FP tenen pel conjunt de la societat. Així ho ha destacat el president del Consell Català de Formació Professional, Fabián Mohedano, qui ha reivindicat el "triangles meravellós" que formen l'alumne, el professor i l'empresa. "A més, la Unió Europea ens està dient que en els propers anys necessita més FP i menys universitat", ha afegit, destacant que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, també fa menció sempre que pot a la "mala salut de ferro" de la formació professional.

Mohedano ha fet aquesta defensa davant Gabriel Sánchez, Silvia Parreño, Zakariae Meghaouia, Santiago Soler i Ismael Gragera, que són els guanyadors de la 45a edició del Premi David. Els estudiants provenen de l’institut Escola Industrial, l’institut Agustí Serra, de l’institut la Ferreria i de l’institut Palau Ausit. Aquest guardó distingeix els millors estudiants de cicles formatius en les famílies professionals d’electricitat i electrònica, fabricació mecànica, transport i manteniment de vehicles, instal·lacions i manteniment i informàtica i comunicacions, tant grau mitjà com superior. Tots els premiats han rebut una dotació econòmica i un diploma acreditatiu per la seva participació en el Premi David 2019, a més de l’assistència gratuïta a dos cursos que es realitzin a ESEC Centre Formació durant el curs lectiu 2020.

Publicitat

A més, la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, ha destacat en el seu discurs que l'FP suposa "innovació, indústria 4.0, intel·ligència artificial, traspàs de coneixement...". I encara més: no només està arrelada a conceptes, sinó també al territori: "Significa metall i significa Sabadell", ha afegit. Bosch ha agraït a tots els premiats el seu "esforç i constància", abans de donar-los l'enhorabona.

A l'entrega de premis també ha intervingut Iu Franquesa, dissenyador sabadellenc que ha creat una marca de texans de producció local. Seva ha estat l'explicació del projecte Companion, Handcraft Denim, el qual podrà servir de model d'inspiració als joves avui premiats.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top