Publicitat
SANT QUIRZE

Una cinquantena de voluntaris recullen 2,5 tones de residus en espais forestals

Rebuig, envasos, vidre, paper i, fins i tot, onze neumàtics. A la Serra de Galliners, un corredor forestal al límit de Sant Quirze, l’activitat humana hi deixa petjada. Però hi ha qui no hi resta indiferent. Una cinquantena de voluntaris, del municipi i de Bellaterra, van retirar aquest diumenge 17 metres cúbics de residus. En pes, aproximadament, es corresponen a 2,5 tones. L’actuació va tenir lloc al camí dels Monjos, que limita amb el terme de Cerdanyola, i també a la zona del  sector de Les Fonts.

La iniciativa, organitzada per Sant Quirze Vallès Natura, va rebre el nom de Jornada de neteja alegre –de fet, va acabar amb un apunt musical– i està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Publicitat

La cinquantena de voluntaris que va participar en la recollida / CEDIDA

A Sant Quirze s’han trobat diferents punts on hi havia acumulacions de fibrociment, un material de construcció compost, en part, per fibres d’amiant. La inhalació  d’aquesta partícula tòxica, ara completament prohibida en la construcció, pot provocar greus problemes respiratoris. És per això que, aquest novembre, l’Ajuntament de Sant Quirze va haver de contractar l’empresa Enmu SL per retirar 500 quilos d’aquest material del camí de Can Samuntà. S’hi van trobar plaques i un dipòsit d’uralita.

Durant el mateix mes, es van localitzar altres punts on es concentraven acumulacions de fibrociment. La retirada d’una tona d’aquest material, en abocaments de restes, tubs i planxes, ha suposat una despesa de 8.000 euros per l’Ajuntament. Això es deu al fet que és necessària la contractació d’una empresa especialitzada. Ja s’han realitzat diferents accions en marges de carretera per evitar  que vehicles hi puguin fer abocaments.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top