Publicitat
Ciutat

Pau Recio: militància i assemblearisme com a forma de vida

Tècnic superior d’electricitat i electrònica, monitor de lleure, ADF, geganter, militant d’Arran, conserge del centre cívic de Can Rull i, sobretot, veí molt actiu en el moviment associatiu de la ciutat. Pau Recio (Sabadell, 1994), està a punt de fer 25 anys i en aquest temps ha forjat una àmplia trajectòria al nord de Sabadell per la seva vinculació molt participativa en tantes entitats, associacions i organitzacions com pot. Per a ell, “fer que la gent participi, defensant coses comunes, és enriquidor”, i per això dedica el seu temps lliure a la militància i l’assemblearisme. És fill de Torreguitart, tot i que viu a Ca n’Oriac.

Retrat de Pau Recio / VICTÒRIA ROVIRA

A casa ha viscut de molt a prop l’activisme i la participació en els moviments socials i polítics de la ciutat. Recorda els seus inicis en l’activisme amb les reivindicacions de l’assemblea d’estudiants de l’institut Ferran Casablancas contra el Pla Bolonya. Des dels 17 anys i fins ara, Recio ha estat monitor del CAE La Llar del Vent de la Concòrdia, on ha crescut des que era un infant i els seus pares el van apuntar. Passar d’usuari a membre del grup de monitors va ser una decisió presa a consciència. “Vaig decidir tornar a l’esplai el que m’ha fet ser, perquè l’entitat també tiri endavant”, explica. Una de les coses que més li agrada és que, juntament amb l’associació de veïns, són les organitzacions més actives del barri. La Llar del Vent, però, fa temps que està tocada. Com es veu a la imatge de l’esquerra d’aquestes línies, la porta d’entrada, per exemple, cau a trossos a causa dels diferents actes vandàlics que ha patit. L’edifici també té mancances. Està ubicada a tocar del bosc de la Concòrdia, en una antiga escola, “un edifici pensat per durar dos o tres anys” que ja fa que està dempeus més de 30 anys, defensa Recio, gràcies a les actuacions que hi fa l’entitat.

La porta d’entrada a la Llar del Vent / VICTÒRIA ROVIRA

Una altra faceta de Pau Recio, entre l’activisme social i polític, és que actualment presideix la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS), organitzadora de les Barraques de Festa Major. En aquesta organització, el secretari és Xavi Duch, empresonat el passat 23 de setembre a Madrid acusat de terrorisme. Recio el reivindica a la seva samarreta i apunta que “costarà que les Barraques tirin endavant sense ell”, a qui envia una abraçada “perquè no s’ho mereix”. El veurà aviat en una visita al centre penitenciari de Soto del Real.

Publicitat
Comentaris
To Top