Publicitat
Ciutat

Bo, bonic i barat: quin mercat és el més barat per a la cistella del dinar de Nadal?

El Nadal ja és a tocar. Queden dues setmanes per al dinar familiar del 25 de desembre. No queda més remei que mentalitzar-se: s’haurà de tornar a coincidir amb el cunyat i la tieta… i preparar la cartera per poder endrapar. Amb motiu d’aquesta data assenyalada, el D.S. ha preparat dos menús elaborats amb productes frescos i de qualitat i s’ha desplaçat a tres mercats de referència de Sabadell.

El menú seleccionat per a enguany és una escudella amb carn i pilota i unes perdius amb escabetx, un plat més tradicional i un altre més selecte. L’índex ha estat elaborat a partir de preus de referència de 17 parades dels mercats Central, de la Creu Alta i dels Merinals. L’estudi es va realitzar el passat 9 de desembre. Aquest és el resultat.

Trobar un bon preu

Els preus estimats oscil·len entre un 3% i un 31% segons l’opció que escollim. L’escudella més econòmica la podem trobar al Mercat de la Creu Alta (32,52 euros), seguit dels Merinals (33,47 euros) i el Central (36,69 euros). En el cas de les perdius, els preus es mouen entre els 51 euros (Creu Alta) i els 66,90 euros (Central).

Les diferències en els preus responen, segons els paradistes, a la qualitat i la procedència dels productes. A tall d’exemple, només en el Mercat Central es poden comprar perdius de màxima qualitat a 20 euros per cada unitat i optar per altres opcions considerablement més econòmiques: 5,95 euros –la més barata de la nostra recerca pels mercats sabadellencs–. La botifarra negra, inclosa a l’escudella, també es mou per rangs: dues unitats ens costarien 8,35 euros al Mercat Central, mentre que a la Creu Alta serien 5,64 euros –un diferencial del 48%–. En els productes més barats, com l’os d’espinada i el pollastre, les diferències són menors però apreciables: 0,95 euros a 1,15 euros de preu mitjà per l’os, i en el cas del pollastre, el preu oscil·la d’1,03 euros a 1,74 euros, segons el mercat.

30 euros per una bona escudella o 60 euros per unes perdius poden semblar molt si es compara amb els preus dels productes dels supermercats. Però el preu no ho és tot, sostenen els paradistes. “La qualitat es paga”, comenta un treballador del Mercat Central. “Aquesta botifarra la fem amb les nostres mans. No és del Lidl”, reivindica un altre, mentre una companya afegeix el colofó irònic: “També pots comprar el bric de caldo del súper”.

Publicitat
Comentaris
To Top