Publicitat
EDITORIAL

Sancions contra la irresponsabilitat

La mobilitat a les ciutats s’està transformant. L’aparició de noves formes per moure’s està canviant la convivència al carrer. Els vehicles de motor i els vianants han deixat de monopolitzar les calçades i les voreres. Les bicicletes i els patinets elèctrics –de forma massiva– han agafat protagonisme a tots els municipis, entre els quals també hi ha Sabadell. D’una banda, aquest canvi resulta positiu si es té en compte que redueix les emissions de CO2 i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic. Malgrat això, aquest nou ecosistema necessita una ordenació de l’espai públic.

Publicitat

Els experts assenyalen que els patinets elèctrics han de conviure amb la resta de vehicles circulant per la calçada. Aquesta teoria es basa en el fet que gran part dels carrers són per anar a una velocitat de 30 km/h. Caldria, doncs, apel·lar a la responsabilitat els usuaris dels patinets perquè segueixin les normes de circulació. Per si de cas, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet una sèrie de directrius que ha enviat als municipis preveient un grapat de sancions. I Sabadell ja s’ha preparat per posar multes. Potser no és la millor solució, però en l’espai públic el respecte és clau per a una bona convivència.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top