Ciutat

Un gran incendi a Montornès genera una columna de fum visible des de Sabadell

Un incendi crema aquest matí una nau de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès del Vallès, fet que genera una espesa columna de fum visible des de Sabadell i gran part del Vallès. Protecció Civil recomana el confinament al mateix municipi, Vilanova del Vallès, Montmeló i Martorelles.

El fum, vist des del Cercle Sabadellès / JOAN MARC RAFÍ TATJER (CEDIDA)

Concretament, 22 dotacions de bombers treballen aquest dimecres al matí en el foc, que afecta les instal·lacions l'empresa Ditecsa Centre Derpin, de reciclatge de dissolvents i residus industrials al polígon industrial Can Buscarons de Baix, a Montornès del Vallès (Vallès Oriental). Segons han informat els Bombers el foc afecta tota la nau però no consten ferits i no s'ha hagut d'evacuar cap persona de dins d'aquestes instal·lacions però si que han començat a evacuar les empreses del mateix polígon i qualsevol persona que es trobi a menys de 500 metres del foc.

El foc ha començat cap a tres quarts de vuit del matí per causes que encara es desconeixen. El SEM ha enviat sis unitats preventivament però no s'ha hagut d'atendre cap víctima.

Publicitat

Protecció Civil ha activat el pla Plaseqcat i a banda del confinament, recomana a la població que pugui notar molèsties de fum, que tampoc surtin de casa o es refugiïn a qualsevol edifici. També recomana, en aquests casos, tancar portes i finestres i estar-se a l'habitació més interior possible de l'habitatge, aturar els sistemes de climatització i ventilació. En el cas de les persones amb gent gran, amb infants o amb malalts Protecció Civil demana fer un seguiment intens al seu estat de salut. També demanen no accedir a soterranis o parts baixes dels edificis i habitatges i estar atents a les possibles restriccions en el consum d'aigua de l'aixeta que es puguin establir.

La columna de fum és visible des de diferents punts com ara l'AP-7 per la qual cosa el 112 ha rebut més de prop de 200 trucades. Renfe ha informat que els trens de Rodalies no s'aturen a l'estació de Montmeló. Si teniu fotos fetes des de Sabadell, ens en voleu enviar a través de les xarxes socials (@DiariDeSabadell) o per correu: sabadell@diaridesabadell.com? Moltes gràcies per la vostra participació!

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top