Oci i cultura

Manu Guix i Manel Fuentes, concerts estrella a la CavaUrpí l’any 2020

Manu Guix, en un concert a la Urpí l'any 2018 / D.S.

Setmana d’anuncis estrella per a 2020. Si ahir era l’Ajuntament qui feia pública la programació dels teatres municipals per l’any vinent (amb noms propis com Pere Arquillué, Ramon Madaula i Julio Manrique), aquest dimecres és el torn de la CavaUrpí gestionada per UiU Promotors.

La sala de concerts, als baixos del cèlebre hotel, acollirà la visita d’artistes com Manu Guix, exprofessor a Operación Triunfo, qui presentarà l’espectacle Piano Sol. Ho farà per partida triple: Els propers 14 de febrer, 27 de març i 24 d’abril. De fet, l’any passat ja va fer-hi dues actuacions, que van acabar amb sold-out. Així mateix, Manel Fuentes oferirà un show, juntament amb Marina Prades i Dani Campos, inspirat en l’obra de Bruce Springsteen. Serà el 7 de febrer.

Solistes catalans

Així ho han anunciat aquest matí Pere Urpí i Joan Urpí, cosins i socis d’UiU. Els promotors musicals han afegit que per la CavaUrpí també passaran un grup nodrit de cantants solistes en llengua catalana: Roger Mas (6 de març), el menorquí Cris Juanico (17 d’abril), Joan Pera (11 de maig) i Quico Pi de la Serra (5 de juny). A més a més la terrassenca Gemma Humet farà duet amb Toti Soler per actuar en una vetllada que tindrà lloc el 22 de maig. 

Pel que fa a altres gèneres musicals, el cèlebre jazzista Andrea Motis, torna a la Urpí, la qual visita pràcticament cada any. La trompetista arribarà acompanyada de Joan Chamorro (contrabaix), el proper 13 de març.

La programació completa es pot consultar a www.uiu.cat. La novetat d’enguany, però, és que la CavaUrpí posa a la venda un abonament de cinc espectacles per 70 euros.

Venda anticipada

L’organització de música i espectacles en directe està patint alguns hàndicaps associats al canvi d’hàbits en el consum. Com ara que la venda anticipada d’entrades funciona cada vegada menys i el gruix dels tiquets es venen en els darrers dies. Així ho van explicar ahir els promotors musicals Pere Urpí i Josep Urpí, d’UIU, malgrat que ells mantenen la regla de treure les entrades i promocionar l’esdeveniment amb 85 dies d’antelació. “L’altre dia teníem venudes poc més de 70 entrades la vigília de l’espectacle i l’artista ens va dir: ‘Tranquils, que ja es vendran’”, confessa Pere Urpí. “Està passant a tot arreu”, afegeix. 

Això es deu a diferents factors, com els brots d’una possible nova crisi econòmica. El passat Black Friday, per exemple, quasi un centenar de persones van comprar les entrades rebaixes per a un espectacle de gòspel que van posar en oferta. Però és generalitzat: “Ara alguns promotors s’ofereixen a negociar, cosa que abans era impossible: hi havia un preu i llestos”, indica. Un altre factor que explica que la venda vagi molt al dia són els convulsos dies de tardor viscuts a Catalunya per la sentència del Procés. “La gent participa en mobilitzacions o està pendents d’altres coses”, contextualitza Urpí.

Entrades VIP

Tot i això, es demanen els promotors, artistes com Rosalia o Sergio Dalma continuen venent entrades i de preu més elevat. D’aquí que ja estiguin dissenyant paquets diferents, com les entrades VIP: seure a la primera fila de la sala, poder assistir a la prova de so de l’artista, fer-se una selfie amb ell i una copa de cava de franc. 

Arquillué i Madaula, estrelles del Teatre Principal per al 2020

Comentaris
To Top