Ciutat

Branques trencades sobre cotxes i terrasses destrossades, primeres incidències del vent a Sabadell

Les primeres incidències del vent a Sabadell deixen afectacions arreu de la ciutat

/ LLUÍS FRANCO

La ciutat de Sabadell es veu afectada per l'episodi de fort vent que té incidència des d'aquesta passada matinada a tot Catalunya. Les principals incidències aquest matí s'han centrat en branques d'arbres caiguts i elements d'una terrassa d'un bar, que han quedat totalment destrossats pels cops que s'han registrat a la capital vallesana.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat el Pla Ventcat pels cops de vent que es preveuen sobretot al llarg d'aquesta jornada, i que tindran incidència sobretot de cara al migdia, segons han informat fonts de Protecció Civil. Concretament, la previsió és que la intensitat arribi a 5 sobre 6 fins a les 18 h.

Concretament, a Sabadell s'han registrat diversos avisos que han obligat els serveis d'emergències a actuar.  A la cruïlla del carrer dels Calders amb la carretera de Barcelona ha caigut un pi de grans dimensions, arrencant part del terra on es trobava.

Els bombers també s'han desplaçat al passatge de la Riereta (la Creu Alta) davant el perill que caigui un mur.

Els serveis d'emergències també han actuat al carrer de Pi i Margall del barri creualtenc, pel despreniment de part de la cornissa de la façana del número 38. Els bombers l'han sanejat.

Trossos de la cornissa que ha cedit al carrer de Pi i Margall / LLUÍS FRANCO

Al carrer de les Tres Creus (Centre) s'han desprès uns trossos de palets des de dalt d'un edifici. En principi no hi ha hagut ferits i la Policia Municipal s'ha desplaçat fins al lloc.

Palets caiguts al carrer de les Tres Creus / D.S.

A la plaça del Vallès, aquest migdia ha caigut un arbre al mig del carrer.

L'arbre caigut a la plaça del Vallès / CEDIDA

Un cotxe s'ha vist afectat per la caiguda de la branca d'un arbre, que d'altra banda no ha causat ferits. Ha passat al carrer de Torras i Bages, fet que ha obligat els bombers a retirar-la.

Publicitat

El vent també s'ha endut una terrassa d'un bar a la ronda d'Europa. L'estructura de la terrassa ha saltat, i els elements que hi havia han quedat totalment repartits per l'entorn.

A la plaça de les Àvies i els Avis, la porta metàl·lica d'accés a una obra s'ha despenjat i ha quedat oberta. En aquest cas, els mateixos treballadors han pogut reparar-la.

Al carrer de Turull també s'ha registrat una incidència, concretament pel perill de caiguda d'una antena de televisió. Un avís ha alertat que l'element estava a punt de caure, motiu pel qual s'ha assegurat i s'ha evitat que saltés.

Al passeig d'Espronceda també s'ha registrat un servei destacat, en aquest cas per un tendal que colpejava insistentment les teules d'una teulada. Els bombers s'han desplaçat per assegurar l'element, que ha deixat de picar i ha permès, així, que no es despengessin les teules afectades.

El vent també ha afectat altres zones del Vallès, sense greus incidències, ara per ara. A Castellar, per exemple, els bombers han hagut de treballar a la carretera de Sentmenat per assegurar un cartell d'una promoció immobiliària que estava a punt de caure a la via.

Què ens espera avui?

El vent bufarà de component oest moderat amb ratxes fortes o molt fortes, sobretot al centre de la jornada. Puntualment el vent pot ser extremadament fort, en especial al prelitoral i a l'àrea de Sabadell.

Pel que fa al cel, fins a mig matí estarà entre mig i molt ennuvolat per núvols alts i mitjans. A partir de llavors, la nuvolositat minvarà i quedarà assolellat. Pel que fa a la temperatura, la mínima serà de 8-9 ºC, mentre que la màxima se situarà entre els 16 i 17 ºC.

Consells davant el vent previst per a les properes hores

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top