Ciutat

Milloren el camí Vell de Polinyà i el de la Serra Barona

El camí Vell de Polinyà / AJUNTAMENT DE SABADELL

Els camins Vell de Polinyà i de la Serra Barona al seu pas per Sabadell han estat objecte d’una operació de condicionament durant el mes de novembre. L’objectiu ha estat millorar l’accessibilitat d’aquestes vies rurals molts transitades i que donen accés a àmplies zones d’horta.

L’operació ha durat quinze dies, amb un cost de 42.426 euros, i ha estat finançada pel programa complementari de millora de camins municipals de la Diputació de Barcelona. Les obres han consistit a consolidar les zones més afectades pels reguerots i a obrir les sortides d’aigua. També s’han perfilat els pendents per treure l’aigua del camí, s’ha demolit un petit tram de formigó i s’han netejat els vorals.

Camí ramader

El camí ramader, o camí Vell de Polinyà, és conegut també com el camí ral de Sabadell a Granollers o la via dels vasos apol·linars (branc vallesà de la via Augusta). Des del 2010 té el reconeixement de la Generalitat com a camí ramader.

És una via rural que vertebra l’espai oriental del rodal. Aquest antic camí connecta Sabadell amb Polinyà pel barri de Torre-romeu, travessant la riera de Santiga. És molt utilitzat, ja que dona accés a unes masses forestals de carena i d’àmbit fluvial, on
s’emplaça una zona important d’horta.

D’altra banda, el de la Serra Barona és un camí carener que limita, en part, amb el terme municipal de Polinyà i pertany a la xarxa viària bàsica de prevenció d’incendis. Transita entre les masses forestals i els camps agrícoles de Sabadell i Polinyà.

Publicitat
Comentaris
To Top