SANT CUGAT

Sant Cugat estudia la inseguretat que transmeten a les dones els carrers i els barris

La dinamitzadora de les marxes, Marta Fonseca, del col·lectiu Punt 6 / ACN
La dinamitzadora de les marxes, Marta Fonseca, del col·lectiu Punt 6 / ACN

Sant Cugat del Vallès vol posar remei a la inseguretat que poden transmetre alguns dels carrers i barris de la ciutat. Amb aquest objectiu ha iniciat marxes exploratòries per conèixer l'opinió de les dones del municipi sobre espais i punts concrets que els inspiren desconfiança.

Aquest dilluns al vespre, una vintena de dones ha iniciat la primera marxa des de davant de l'estació de tren, al centre de la ciutat. La poca de visibilitat i l'absència de vigilància en alguns punts han estat algunes de les observacions que se n'han extret, a més de la falta d'oferta de transport públic per evitar llargs recorreguts a peu.

L'estudi s'utilitzarà per treure conclusions que puguin servir perquè l'Ajuntament resolgui els problemes de seguretat percebuts. Les observacions, per les quals s'ha reservat una partida pressupostària, s'extrauran de diferents recorreguts: tres al centre, a Les Planes, a Mira-sol i a La Floresta. Es preveu que siguin presentades a finals de gener. Les marxes estan dinamitzades per Punt 6, un col·lectiu que té com a objectiu "repensar les ciutats des de l'experiència quotidiana i les pràctiques i les teories feministes".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top