Publicitat
Ciutat

La cistella de Nadal puja fins a un 14,9%: així estan els preus dels mercats abans de les festes

Mercat Central de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Comprar a última hora té un preu. La cistella de Nadal amb productes del Mercat ha pujat fins a un 14,9% en les darreres dues setmanes, segons l’actualització de l’índex de preus elaborat per aquest diari. S’ha comparat el cost mitjà de dos menús de Nadal amb productes dels mercats Central, de la Creu Alta i dels Merinals. El primer registre de preus es va realitzar el passat 9 de desembre i el segon s’ha fet entre el 19 i el 20 de desembre, ja just a les portes de Nadal.

Els preus han oscil·lat però ho han fet mínimament. En concret, entre un 3,1% i un 14,9% segons el mercat de referència i el menú a escollir. Pel que fa al menú de les perdius en escabetx, els canvis són mínims. En canvi, l’escudella, que és un plat molt tradicional per festes, ha augmentat en tots els mercats. D’aquesta manera, els productes per fer l’escudella més econòmica els podem trobar, encara dues setmanes després, a la Creu Alta (34,49 euros), mentre que el Mercat Central torna a ser el més car, amb 42,18 euros. Les diferències entre mercats pel que fa als preus es mouen entre un 5% i un 29%, segons el menú que escollim i els llocs de compra de referència que triem. Així doncs, les distàncies s’han escurçat a mesura que s’apropen les dates nadalenques.

De tota la llista de productes que hem comparat, la botifarra negra i les perdius han tornat a ser la despesa més important. El cost de dues botifarres negres oscil·la entre els 7,23 euros i els 9,10 euros –tant la més barata com la més cara les hem trobat al Mercat Central–. Pel que fa a les perdius, a la Creu Alta es poden trobar per només 8 euros, mentre que aquest diari n’ha arribat a trobar pel doble en altres parades.

Publicitat
Comentaris
To Top