Ciutat

Fotos: La ventada deixa tot d’uralita escampada al centre de Sabadell

Es tracta d’un material altament nociu per la salut

Uralita al carrer Alemanya / CEDIDA

La forta ventada d’aquest cap de setmana ha deixat tot de fibrociment escampat al carrer Alemanya, al centre de Sabadell. Es tracta d’un material popularment conegut per l’empresa que el comercialitzava, Uralita, i que és altament nociu per a la salut.

Segons han denunciat veïns de la zona al Diari de Sabadell, el material ha aparegut al voltant de la fàbrica Bòsser, just després de les fortes ventades d’aquestes darreres hores. Els mateixos veïns han comunicat la situació al 112 perquè es reculli el material, que ha quedat a la vorera i la calçada, i que consideren “perillós per la salut dels residents a l’àrea”.

Uralita al carrer Alemanya / CEDIDA

De fet, la fàbrica porta molts anys sotmesa a unes obres encallades de forma recurrent, que han canviat la imatge d’aquesta zona de la ciutat. La vorera ha quedat eliminada tant al carrer Alemanya com al carrer Ferran Casablancas a l’alçada dels treballs, i a més ha suposat eliminar places d’aparcament per construir les pilones de subjecció de la façana.

Segons els veïns, que afirmen estar organitzant-se per a denunciar la situació a les autoritats, la fàbrica es troba en un estat de “deixadesa absoluta, com demostra el fet que estigui encara plena d’uralita i materials nocius”, i la seva situació és un factor de “degradació del barri, que ja porta massa anys i que ha d’acabar”.

Comentaris
To Top