Publicitat
Ciutat

Una foguera per al solstici d’hivern

El solstici d’hivern, el 24 de desembre del 2018 / VICTÒRIA ROVIRA

“El foc és la forma de reunió més primitiva, la religió més humana. Ens connecta amb les persones”, explica Xavier Núñez, un dels membres de l’Animalada, entitat que organitza el solstici d’hivern. Aquest és l’esperit d’aquesta festa pagana que busca “acollir les persones no catòliques que no celebren el Nadal”, expliquen els organitzadors.

És per això que a Sabadell s’ofereix, enguany per 15a edició, una festa allunyada de les tradicions nadalenques amb el foc com a ingredient principal. L’encesa de la foguera contrasta amb un espectacle a ritme de les peces musicals de Ferran Miquel.

L’inici de la festa, prevista a les 00 h, va a càrrec dels genis loquis, uns follets verds que s’encarreguen de portar la màgia al Campus de la UAB de Sabadell, on se celebrarà la festa. La novetat d’aquesta edició és la renovació de les màscares, confeccionades per Idoia Pascual. Aquests personatges s’encarregaran de dur les fia-faies, unes torxes que s’elaboren amb una herba de tija alta que els organitzadors van a buscar expressament a Vic.

“Som de les poques ciutats de Catalunya on se celebra aquesta activitat i hi acudeix molta població dels voltants”, explica Núñez. La festa es completa amb una barra i amb les sessions de tres DJs locals que amenitzaran la nit fins que s’apagui la foguera. La DJ Magenta oferirà un estil electropical que es combina amb l’electrocumbia, una DJ ja tradicional a la festa del solstici. També Reyton and Djxlèxia hi seran presents.

Col·laboració

L’associació Grandalla, que centra la seva actuació en persones amb diversitat funcional, ha estat l’encarregada de crear el cartell promocional. I també aquesta edició, per tercer any consecutiu, l’Animalada compta amb l’ajuda de l’Esplai la Baldufa. Els organitzadors també apunten que recaptaran una caixa solidària per a les persones empresonades el 23-S.

Publicitat
Comentaris
To Top