Diners

Revifada del motor abans de tancar l’any

Les estadístiques de les matriculacions durant els anys 2018-2019

Els concessionaris sabadellencs van tancar el novembre en verd. En el penúltim mes de l’any es van registrar 456 matriculacions de cotxes a la ciutat –un 4,8% respecte al mateix mes del 2018–. Malgrat la dada positiva, el repunt de les vendes no va aconseguir capgirar la caiguda acumulada del 2019: a falta de conèixer l’estadística de desembre del Gremi del Motor, enguany s’han comprat 536 turismes menys (-9,9% interanual).

Així, en el còmput global, des de l’inici d’any, s’han comptabilitzat 4.883 matriculacions fins al novembre. En aquests moments del 2018, se n’havien realitzat 5.419. Tot apunta, doncs, que aquest any serà el primer a tancar en negatiu després de cinc anys consecutius de pujades del sector. No obstant això, és remarcable que la caiguda experimentada a Sabadell és inferior a la del conjunt del Vallès Occidental que, amb 17.516 matriculacions fins al novembre, experimenta una davallada del 20,3%. En el conjunt d’Espanya, segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), la caiguda acumulada és del 5,9%.

Pel que fa als models més venuts en els onze mesos d’exercici, s’imposen els utilitaris a preu econòmic. A Sabadell, el top 3 el lidera el Dacia Sandero, amb 247 matriculacions, seguit dels Seat Arona i León (181 i 144 vendes, respectivament). En el conjunt del Vallès Occidental, el model urbà de Dacia també triomfa (785 matriculacions) i just per darrere tornem a trobar Seat León i Ibiza (449 i 429 vendes, respectivament).

Les estadístiques de les matriculacions durant els anys 2018-2019

Les estadístiques de les matriculacions durant els anys 2018-2019

Comentaris
To Top