Ciutat

El Parc Taulí intervé amb èxit un nadó nascut amb tot l’aparell digestiu fora de l’abdomen

Equip multidisciplinari que va participar en el part i en la intervenció / PARC TAULÍ

Un equip de professionals del Parc Taulí va realitzar, amb èxit, una intervenció d’alta complexitat en un nadó nascut amb l’aparell digestiu fora de l’abdomen, una malformació congènita, anomenada gastrosquisis complexa, que afecta un de cada 10.000 nascuts. Després d’haver passat uns dies ingressat a l’UCI neonatal, l’evolució és molt favorable.

“Donada la fragilitat del petit i del seu aparell digestiu, la intervenció es va haver de portar a terme en dues fases, en dos dies diferents”, ha assegurat el director de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Núñez, en una nota de premsa de l’hospital. El naixement va tenir lloc a la setmana 34 per cesària programada, per minimitzar qualsevol risc afegit al de la pròpia afectació. El diagnòstic de la malformació es va fer al cap de 12 setmanes de gestació, mitjançant una de les ecografies de control. Des de llavors, s’havia estat fent un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’embaràs.

Cirurgians pediàtrics, obstetres, neonatòlegs, anestesiòlegs pediàtrics i equips d’infermeria quirúrgic i neonatal conformen el grup de professionals multidisciplinaris que va participar en el part i en la intervenció.

Tot i la baixa prevalença d’aquesta afectació, fa tot just un any va néixer al Parc Taulí un altre nadó amb la mateixa malformació congènita, i també va ser sotmès al mateix tipus d’intervenció. Aquest infant, que acaba de celebrar el seu primer aniversari, es troba en perfecte estat.

Comentaris
To Top