Ciutat

Projecte a Sabadell per formar una trentena de persones a l’atur

L’Ajuntament de Sabadell ha estrenat un programa pilot subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya per a persones sense formació i en atur en risc d’exclusió social i laboral. Mitjançant aquest projecte, qui hi participi obtindrà un títol oficial i nou mesos de contracte en una empresa.

La Junta de Govern Local ha acceptat aquest dilluns la subvenció per un import de 455.399,62 euros per portar a terme aquest projecte. El nombre de persones beneficiàries serà 30 i el seu contracte de formació serà com a ajudant de cambrer o cambrera o ajudant d’instal·lador o instal·ladora.

En concret, l’Ajuntament de Sabadell ha mantingut contactes amb els gremis representatius dels dos sectors i ha establert un acord amb 24 empreses de restauració i d’instal·lacions. Les empreses participants rebran una subvenció per contractar aquestes persones en la modalitat de formació per l’aprenentatge per una jornada laboral a temps complet.

L’empresa rebrà 1.159,30€/mes, dels quals 1.050 corresponen a la retribució de la persona treballadora, i 109,39€, al pagament de les quotes de la Seguretat Social a càrrec empresa. La durada del contracte serà del 2 de març al 30 de novembre.

Certificat de Professionalitat

Les persones participants faran formació vinculada a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat. Aquesta formació serà presencial i permetrà obtenir un títol oficial d’Operacions bàsiques de restaurant i bar i d’Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de comunicacions en edificis.

Des de l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Promoció Econòmica de Sabadell, es farà un acompanyament en el procés d’aprenentatge d’aquestes persones amb sessions individuals o grupals dins del temps de treball efectiu o en el temps dedicat a l’activitat formativa.

Comentaris
To Top