Ciutat

La nova ordenança de circulació comença a caminar

L’Ajuntament de Sabadell espera tenir llesta aquest 2020 la nova normativa, que regularà l’ús de patinets elèctrics

Un autobús, un patinet elèctric, i diversos cotxes, a la Rambla / D.S.

La nova ordenança de circulació de Sabadell comença a rodar amb l’objectiu de regular l’ús dels patinets elèctrics i la intenció de millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. Així ho ha anunciat aquest divendres el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, que ha avançat la intenció del consistori d’aprovar la normativa aquest mateix 2020.

“L’ordenança actual té uns deu anys i té alguns aspectes que s’han quedat obsolets”, ha explicat Rodríguez, “La nova norma estarà actualitzada, incorporarà les evolucions normatives en matèria de circulació, tindrà en compte les noves situacions de mobilitat i recollirà aquelles mesures de millora de la qualitat de l’aire en la línia del que marquen les directives europees”.

Normes per als patinets

La nova ordenança inclourà les normes emeses per la DGT respecte als Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), que ja són d’aplicació obligatòria. Les directrius marquen una limitació de la velocitat a 25 km/h com a màxim, i per la prohibició que els patinets i vehicles similars circulin per voreres o espais de vianants. També prohibeix que transportin més d’una persona o conduir portant auriculars o parlant per telèfon mòbil, entre altres qüestions.

Per altra banda, i en la línia de millorar la qualitat de l’aire, la normativa ampliarà la regulació dels usos dels espais reservats a les persones amb mobilitat reduïda, la mobilitat a les zones de vianants, els espais de vianants en calçada, les zones de velocitat “30”, el control de les zones reservades per a càrrega i descàrrega. Tot plegat “seran factors a tenir en compte en la futura normativa, no només des d’una perspectiva ambiental, sinó també destinada a l’increment de la seguretat i reducció de la sinistralitat”, han indicat des del consistori.

Comentaris
To Top