RIPOLLET

Una cinquantena d’espais segurs davant d’agressions masclistes a Ripollet

Bars, restaurants i comerços de Ripollet tindran un distintiu a l’entrada en què posarà: “Establiment lliure de violència masclista”. Aquests espais, juntament amb oficines i equipaments municipals, formaran part d’una xarxa formada per una cinquantena de punts segurs que assumeixen la responsabilitat de protegir víctimes d’agressions sexistes o dirigides al col·lectiu LGTBI.

El dia 8 de cada mes, el Comitè de Dones protagonitza una acció reivindicativa / CEDIDA

“Serà una xarxa visible d’espais on adreçar-se i trobar-hi un protocol establert i garanties que puguin respondre amb ajuda”, apunta Helena Bea, membre del Comitè de Dones del municipi. “Volem fer de Ripollet un espai segur. És una forma de representar-nos com a poble”, expressa sobre la proposta. A la iniciativa s’hi va sumar, ràpidament, el gremi d’hostaleria i comerciants.

L’identificador serà visible, també, a escoles bressol, equipaments culturals i esportius, centres cívics, al mercat municipal i al casal d’avis. La intenció és que aquesta xarxa d’espais es vagi ampliant. Els protocols a activar contra la violència sexista i LGTBIfòbica es van fer públics la passada Festa Major.

La regidora de Feminismes, Txell Caler, celebra aquesta proposta, amb la qual ha estat treballant juntament amb el Comitè de Dones: “És una acció que aporta corresponsabilitat i visibilitat. A la majoria dels llocs on hem anat, ens han dit: ‘Sí, i tant’”. Caler també explica que aquesta campanya també servirà per conscienciar sobre el masclisme inherent a la societat.

El 8 de febrer

El dissabte, a les 12 h, l’Ajuntament i el Comitè de Dones repartiran els identificadors entre els establiments adherits, a més de pintar a l’entrada del Centre Cívic de Can Mas la frase “Espai lliure de violència masclista”. Un dels objectius és que escoles, instituts i centres d’atenció primària se sumin a la campanya.

Comentaris
To Top