Publicitat
RIPOLLET

Una cinquantena d'espais segurs davant d’agressions masclistes a Ripollet

Bars, restaurants i comerços de Ripollet tindran un distintiu a l’entrada en què posarà: “Establiment lliure de violència masclista”. Aquests espais, juntament amb oficines i equipaments municipals, formaran part d’una xarxa formada per una cinquantena de punts segurs que assumeixen la responsabilitat de protegir víctimes d’agressions sexistes o dirigides al col·lectiu LGTBI.

El dia 8 de cada mes, el Comitè de Dones protagonitza una acció reivindicativa / CEDIDA

“Serà una xarxa visible d’espais on adreçar-se i trobar-hi un protocol establert i garanties que puguin respondre amb ajuda”, apunta Helena Bea, membre del Comitè de Dones del municipi. “Volem fer de Ripollet un espai segur. És una forma de representar-nos com a poble”, expressa sobre la proposta. A la iniciativa s’hi va sumar, ràpidament, el gremi d’hostaleria i comerciants.

L’identificador serà visible, també, a escoles bressol, equipaments culturals i esportius, centres cívics, al mercat municipal i al casal d’avis. La intenció és que aquesta xarxa d’espais es vagi ampliant. Els protocols a activar contra la violència sexista i LGTBIfòbica es van fer públics la passada Festa Major.

Publicitat

La regidora de Feminismes, Txell Caler, celebra aquesta proposta, amb la qual ha estat treballant juntament amb el Comitè de Dones: “És una acció que aporta corresponsabilitat i visibilitat. A la majoria dels llocs on hem anat, ens han dit: ‘Sí, i tant’”. Caler també explica que aquesta campanya també servirà per conscienciar sobre el masclisme inherent a la societat.

El 8 de febrer

El dissabte, a les 12 h, l’Ajuntament i el Comitè de Dones repartiran els identificadors entre els establiments adherits, a més de pintar a l’entrada del Centre Cívic de Can Mas la frase “Espai lliure de violència masclista”. Un dels objectius és que escoles, instituts i centres d’atenció primària se sumin a la campanya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top