Diners

La facturació de Robotics es dispara un 67% el 2019

Ha estat l’any de Robotics. El maig del 2019, va entrar en vigor l’obligatorietat de complir amb el registre horari. A partir d’aquesta llei, les empreses havien de tenir un sistema que indiquessin l’hora d’inici i acabament de la jornada de cadascun dels treballadors, i preveure les pauses o els descansos. Aquesta normativa ha empès la companyia sabadellenca –mitjançant la solució de gestió horària VisualTime– a obtenir el lideratge en el sector.

Xavier Arderiu i Enric Blanco, a la seu de l’empresa a Sabadell / CEDIDA

Robotics ha incrementat la seva facturació un 67% el 2019. De fet, ha arribat als 5 milions de vendes durant l’any passat, molt per sobre dels 3 milions de negoci assolit el 2018. A més, l’empresa sabadellenca, que disposa de delegacions a Madrid i València, ha incrementat un miler de clients en un any –de 3.500 a 4.500–.

D’aquesta manera, ha arribat a 500.000 usuaris diaris i a més de 125 sectors d’activitat. Així mateix, Robotics ha augmentat un 50% la seva plantilla per fer front a aquest creixement i compta actualment amb 75 professionals. En darrer lloc, s’han duplicat les implantacions de VisualTime SaaS, la modalitat Cloud de la solució de l’empresa sabadellenca.

Contra l’oportunisme

Robotics ha constatat que després de l’entrada en vigor de la nova normativa han irromput en el mercat moltes solucions de gestió horària. El director comercial de Robotics, Enric Blanco, ha indicat que “gran quantitat de start-ups i d’oportunistes han intentat aprofitar la situació comercialitzant aplicacions molt pobres que no han cobert les necessitats reals de les empreses, i les ha perjudicat greument”. Per això, l’empresa sabadellenca està apostant per impulsar les àrees de màrqueting, postvenda, comercia i I+D+I. Si més no, s’han invertit 400.000 euros i més de 18.000 hores en investigació i desenvolupament.

Pel que fa a la previsió per al 2020, el director executiu de Robotics, Xavier Arderiu, ha indicat que “a més de continuar creixent en vendes, el primer objectiu és garantir una total satisfacció dels usuaris de VisualTime”. A més, pretén consolidar i ampliar els canals de distribució. Arderiu també va assenyalar que es vol “potenciar la internacionalització” de la companyia a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i Amèrica Llatina.

Comentaris
To Top