Vallès

Record a les víctimes de la Guerra Civil amb una placa a la carretera de l’Arrabassada

La placa d'homenatge a les víctimes / LOCALPRESS

La carretera de l’Arrabassada, a Sant Cugat del Vallès, compta des d’aquesta setmana amb una placa en record a les víctimes de la Guerra Civil. Situada al Pi Bessó, s’ha col·locat en un punt on van ser afusellades veïns i veïnes de municipis com Sant Cugat o Rubí el 1936.

Durant la guerra, la carretera de l’Arrabassada va ser un espai on es van assassinar diverses persones per motius polítics. La placa assenyala el Pi Bessó com a punt de memòria de l’horror de la guerra i de la intolerància i destaca la “barbàrie que es va escampar” durant la Guerra Civil i el franquisme, marcada per la repressió i la violència.

La placa que vol homenatjar totes les víctimes i preservar la memòria històrica, es refereix a l’Arrabassada com a escenari de crims de guerra, on s’hi haurien assassinat persones sospitoses de no donar suport a la República per la seva ideologia dretana o per pertànyer a l’Església, així com fruit de venjances personals.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top