Ciutat

Arriben els carnavals a la ciutat

Els finalistes del concurs del Cartell del Carnaval Martí Mas i en Fran Pérez.amb la guanyadora Luna Ochoa / CEDIDA

El grup Disbauxa, entitat organitzadora del Carnaval de Sabadell, ja té a punt el cartell i el programa de les festes d’enguany. El cartell ha estat elaborat per un grup d’alumnes i professors de l’Escola Illa que, amb criteris acadèmics, van fer 13 propostes.

D’aquestes propostes originals en va resultar escollida, per ser la imatge del Carnaval 2020, un disseny de Luna Ochoa. El cartell reflecteix els elements típics d’aquesta festa de la Quaresma, evoca la Rua de la disbauxa i un dels altres símbols de la festa, l’olla i els aliments amb els quals s’elabora la Catxaruta. Els colors del cartell transmeten l’esperit esbojarrat d’aquesta festa popular.

Cap de setmana amb disfresses

El Carnaval se celebrarà el proper cap de setmana del 21, 22 i 23 de febrer. Dins de la programació és previst celebrar de la 9a edició del Concurs de Disfresses Infantils i Familiars, el soper popular de la Catxaruta, amb la sopa característica elaborada per aquesta ocasió. Els ingredients seran aportats pels establiments del Mercat de la Creu Alta.

Un dels actes més esperats és la Rua de la Disbauxa que es fa diumenge i que atrau molts participants de la ciutat i comarca. La Vella Quaresma tancarà la festa amb els seus àngels, encarregats de cremar el Rei Carnestoltes .

El cartell guanyador del concurs fet entre alumnes de l’Escola Illa.

Carnavals a tota la ciutat

Coincidint amb aquesta festivitat, altres barris de la ciutat organitzen també el Carnaval. És el cas d’Unió Veïns Can Llong – Castellarnau que el pròxim dissabte 22 de febrer organitzen un seguit d’actes que començaran a les 10 h del matí amb activitats infantils i juvenils, com cinema 3D, inflables, ludoteca i tallers per fer la careta del carnaval.

Els veïns de Can Llong – Castellarnau celebren la seva pròpia Rua que tindrà com inici, les 16 h davant de la farmàcia i Parc Ordesa. A les 17 h hi haurà el pregó de carnestoltes i seguidament un concurs de disfresses i tot plegat acabarà amb una xocolatada amb melindros.

Al barri de  Poblenou els actes del Carnaval tindran un únic acte central el dissabte 29 de febrer amb la celebració de la rua i concurs de comparses. Serà a la tarda i hi haurà premi a la millor comparsa i la millor disfressa.

Comentaris
To Top