Publicitat
Ciutat

Denuncien “agressions” dels ocupes d’un local de Sol i Padrís

[MARTA ORDÓÑEZ | ALBERT ACÍN]

Comerciants i veïns del carrer de Sol i Padrís denuncien més d’una desena d’amenaces i incidents als seus establiments per part dels ocupes del local d’aquest barri i reclamen una actuació judicial immediata. Es tracta dels baixos d’un bloc de pisos que un grup d’almenys cinc persones va ocupar a mitjans de gener al carrer de Sol i Padrís cantonada amb passatge de Gaudí.

Els propietaris del local ja han interposat una denúncia a Mossos d’Esquadra per ocupació il·legal i els residents del voltant demanen que “no s’allargui gaire” l’expulsió d’aquest grup.

Un dels membres del grup, A.P., de nacionalitat espanyola i de 33 anys, té, almenys, tres denúncies, una ordre d’allunyament per un intent d’agressió amb arma blanca i una ordre judicial de prohibició d’entrada en un establiment. La resolució judicial hauria obligat l’home a canviar la seva residència a un altre local, també ocupat per aquest grup. Però el local continua en mans del clan familiar dels Echepares.

Segons fonts policials, A.P. ha estat detingut fins a tres ocasions en un període de 20 dies. En un d’aquests episodis, l’individu manifestava un fort estat d’ansietat després d’haver barrejat alcohol amb fàrmacs, el que va implicar un enfrontament amb els policies municipals que es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Les persones que han ocupat el local / CEDIDA

Els propietaris d’establiments del voltant es mostren especialment preocupats per les amenaces verbals que han rebut per part dels individus i per episodis violents al carrer i als seus establiments. “Un d’ells va entrar al meu restaurant i em vaig negar a servir-lo pels problemes que havien generat. Aleshores va intentar trencar un vidre i va amenaçar de cremar-me l’establiment”, mostra preocupat un hostaler de la zona, que remarca que té dret d’admissió. “Estem molt preocupats”, afegeix.

Segons fonts veïnals, l’home també va atracar una ambulància –i va ferir l’home que la conduïa– mentre s’estava realitzant una diàlisi a quatre persones, fet que ja ha estat denunciat. D’altra banda, els comerciants lamenten que l’home coaccionava clients a les portes d’una cadena de supermercats per aconseguir diners. Aquesta situació, asseguren els comerciants, està afectant l’afluència de clients i temen que afecti també les vendes.

D’altra banda, fonts de la unitat canina de la Policia Municipal exposen que estan en procés de retirar la custòdia del gos d’A.P. per “indicis evidents” i denúncies de maltractament. “Ja s’ha decomissat dos cops l’animal i ara estem a l’espera d’un informe veterinari que analitzi el seu estat físic i emocional”, exposen.

El gos comissat per la unitat canina de la Policia Municipal / Cedida

Més robatoris a cases

Des de l’associació de veïns de Nostra Llar denuncien que els robatoris als domicilis del barri han augmentat en aquest últim mes. Tot i que no ho poden atribuir a la presència d’aquest grup, expliquen que tenen sospites fonamentades: “Hem vist voltar una dona membre del grup pel carrer de Brisbane, però la vam fer fora entre tots”, apunta una veïna. El registre de Mossos d’Esquadra corrobora la temptativa de robatori en un domicili del carrer de Buenos Aires el passat 16 de gener.

Segons els mateixos veïns, aquests últims dies han detectat entrades i sortides dins el local. “S’han emportat un matalàs i altres mobles”, assegura un resident del mateix bloc. Veïns, comerciants i Policia Municipal coincideixen que aquest grup ja tindria ocupat dos locals més: un a l’avinguda de Barberà cantonada amb carrer de Martí l’Humà –on ara residiria A.P.–, i un altre al carrer de Calassanç Duran cantonada amb Fra Luis de León.

Ocupen un local al carrer de Sol i Padrís i els veïns veuen alarmant el nombre d’ocupacions al barri

Publicitat
Comentaris
To Top