Publicitat
Oci i cultura

I com seran en realitat els dibuixants de còmic?

Set dibuixants i guionistes signaran la revista Paper de Ceba / victòria rovira

Portaran tots ulleres de pasta?  I barbeta? Tindran un aire freaky? Com seran, en realitat? Més enllà de la boutade d’aquests interrogants, està clar que la societat associa uns tòpics a cada univers específic. I el còmic no és una excepció. 

Sigui com sigui, aquest dissabte a la tarda tenim una cita per conèixer-los en carn i ossos. I és que fins a set dibuixants i guionistes de novel·la gràfica s’aplegaran a la llibreria Sabadell Còmics, on signaran i dedicaran exemplars del darrer número de Paper de Ceba.

Aquesta revista -editada pel Diari de Sabadell– va nèixer l’abril del 2019, sota la direcció de Ricard Efa, amb la idea d’explicar l’imaginari col·lectiu de Sabadell mitjançant vinyetes. En aquests mesos ja s’han enviat a les llibreries cinc edicions, en què han participat unes dues dotzenes de dibuixants locals. En el cas de Paper de Ceba 5, aquest dissabte, 15 de febrer, els autors Joan Mundet, P.J. Armengou, Toni Térmens, Manel Cruz, Danizar, David Navarro i Mado Peña van signar exemplars. 

El cinquè número de la publicació està centrat en històries d’hivern, algunes d’elles nadalenques i d’altres interestel·lars. Com ara Objectiu: la Lluna en la qual s’explica la història real de com Sabadell va participar –en certa manera– en l’arribada de l’home a la Lluna. El guió és obra del periodista del Diari de Sabadell P. J. Armengou i les il·lustracions són de l’autor de Capablanca i la versió en còmic d’El Capitán Alatriste, Joan Mundet.

Amb aire vallesà

Malgrat que les històries són eminentment sabadellenques, en aquesta ocasió molts dels autors són veïns de la comarca. Com ara el mateix Mundet, de Castellar; Manel Cruz, de Sant Quirze; Dani Zarzuelo, de Terrassa.

Publicitat
Comentaris
To Top