Ciutat

Més d’una cinquantena d’alzines i roures plantats a la 13a Festa de l’Arbre, al Parc Agrari

Gairebé 400 persones han passat per la 13a Festa de l’Arbre i la 12a Festa del Parc Agrari, una cita anual que se celebra a la ciutat entorn d’aquest espai, per tal de donar-lo a conèixer entre sabadellencs. Els assistents hi han plantat, en total, més d’una cinquantena de roures i alzines i unes 150 plantes arbustives. Per la seva contribució se’ls ha obsequiat amb hortalisses de la temporada, com alls tendres, bròquils, bledes o coliflors. Per tal de promocionar, doncs, aquests productes de proximitat, frescos i de qualitat, se n’han repartit més de 250 peces.

“El Parc Agrari és un espai a conservar, potenciar i estimar”, apunta Francesc Macià, membre de la secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), l’entitat organitzadora de la festa, juntament amb l’Ajuntament i l’esplai la Ganyota. “Aquest any, el més original ha estat que hem plantat cinc alzines molt grosses, perquè la unió de les tres entitats que formem la UES fa cinquanta anys, i vam voler fer alguna cosa simbòlica. Així ha estat, una alzina per a cada dècada”, explica Macià. La plantada ha estat acompanyada d’una cercavila dels Gegants de la Creu Alta, ha comptat amb l’animació de les Bruixes del Nord i hi ha participat l’alcaldessa, Marta Farrés.

A l’acte hi ha hagut diferents tallers: de cistelleria, a càrrec de la botiga Masclans; de tabals o de cuines solars. S’hi ha pogut degustar el vi negre Arraona, produït a les vinyes municipals de Can Gambús, al mateix Parc Agrari. A tots els assistents, a més, se’ls ha repartit coca i xocolata calenta.

A cada edició de la festa, es farceix la zona amb nous arbres o arbustos. De fet, la zona és plena d’ametllers que van ser plantats entre l’any 2008 i el 2014. A partir d’aleshores, després que es produís la ventada del 9 de desembre, s’ha contribuït a reforestar el Parc Agrari. La idea és que els arbres que creixin, actuïn com a pantalla a la C-58, que hi ha just al costat.

Comentaris
To Top