ESPORTS

Maria Vicente és una de les atraccions del Míting Internacional d’atletisme a Sabadell

Maria Vicente i tres atletes búlgars han estat protagonistes a la presentació / Lluís Franco

La cinquena edició del Míting Internacional de Catalunya d’atletisme ha variat la seva filosofia, però manté un gran nivell. Així es va explicar en l’acte de presentació celebrat al mateix escenari on es farà aquest dimecres el certamen, la Pista Coberta de Sabadell. L’absència de l’etíop Genebe Dibaba, que va conquerir un rècord del món a la instal·lació sabadellenca, es compensa amb la notable participació d’uns 90 atletes de 22 països que oferiran atletisme de gran qualitat en diferents modalitats durant més de dues hores, de 18 h a 20.30 h.

“Significa un orgull per a Sabadell portar aquesta competició, una de les més rellevants del calendari internacional”, ha subratllat la regidora d’Esports, Laura Reyes, en la presentació que una vegada més ha tingut el sabadellenc i vicepresident de la Federació Catalana, Josep Maria Antentas, com a conductor. “La nostra ciutat és una estació en el recorregut d’aquests atletes en un any olímpic”, ha afegit Reyes. També el director general del Consell de l’Esport de la Generalitat, Antoni Reig, s’ha mostrat convençut de l’èxit de la competició.

El president de la Federació Catalana, Joan Villuendas, ha admès l’obligat “canvi de filosofia” del certamen per diferents motius, un dels quals el pressupost. De totes maneres, ha insistit que “serà un gran míting i quan acabi la competició segur que en farem un balanç molt positiu”. Ha destacat també alguns canvis en les proves, i com a novetat hi ha la inclusió d’un triatló per afavorir la participació de l’atleta Maria Vicente, sens dubte una de les estrelles d’aquesta edició.

Nascuda fa 18 anys a Hospitalet de Llobregat, de mare de Conca i pare cubà, Maria Vicente s’ha convertit en una de les atletes més prometedores de l’atletisme estatal. De fet, ha estat campiona d’Europa i del Món sub-18 en heptatló i també d’Europa sub-20. El seu pròxim objectiu serà proclamar-se campiona del Món aquest mateix any a Nairobi (Kenya). Acumula més de 50 rècords en les categories formatives. Ara surt d’una lesió, però es mostrava molt satisfeta de participar en el Míting. “Vinc amb moltes ganes de fer-ho bé i gaudir d’aquesta competició al màxim, en una gran instal·lació”, ha dit. Ho farà en la prova del triatló que comprèn 60 m tanques, pes i salt de llargada. A més de Maria Vicente, també han estat presents a l’acte els atletes búlgars Tiohmir Ivanov, Inna Eftimova i Milena Mitkova.

ELS NOMS PRINCIPALS

Entre els participants destaquen el jamaicà Ryan Shields en els 60 m. (6,56); el nord-americà Obi Igbokwe en els 400 m. (45,35), que tindrà amb el subcampió d’Europa sub-20; el lleidatà Bernat Erta; i els quatrecentistes de Sri-Lanka, Golokoluka Vinura i el veneçolà José Meléndez com a principals adversaris. En el mig fons, tant en els 800 m com en els 1.500 m, hi participen corredors per sota d’1,48, com el burundès Nzikwinkunda, l’italià Miglioreti o bé el txec Snejdr; mentre que en quilòmetre i mig Alcalà (FCB), Majdoubi (Marroc) i Mohad Ali (Ita) destaquen per sobre dels altres. Bona participació en l’alçada amb Thiomir Ivanov (2,31 m) de Bulgària, amb els millors especialistes i campions espanyols, Simón Siverio i Alexis Sastre. En el llançament de pes, amb els millors catalans, la victòria ha de ser per a l’italià Leonardo Fabbri (21,98 m), subcampió d’Europa sub-23.

En la categoria femenina, la mediàtica Maria Vicente prendrà part en el triatló. La búlgara Milena Mitkova (6,50 m), sis vegades campiona del seu país, serà l’estrella a la llargada juntament amb la suïssa Irene Pusterla (6,84 m) i la italiana Laura Strati (6,72 m); mentre que en velocitat, Jael Bestué (FCB), doble campiona catalana en 60 i 200 m la setmana passada, tindrà com a principal rival la búlgara Inna Eftimova. La subcampiona d’Europa júnior de 800 m, la suïssa Delia Sciabas i la polonesa Martyna Galant sobresurten en el mig fons. La representació vallesana es redueix a l’atleta de la UA Barberà Laura Pou en els 400 metres.

Comentaris
To Top