CASTELLAR

Treballs per millorar l’estat ecològic del riu Ripoll

Jornada de voluntariat d'aquest dissabte / AJUNTAMENT DE CASTELLAR

El riu Ripoll, al seu pas per Castellar, presentarà un aspecte millorat quan arribi la primavera. Ja s’hi han començat a desenvolupar feines de restauració, orientades a millorar-ne l’estat ecològic. En aquest sentit, s’hi estan tirant endavant actuacions inèdites: la plantació d’arbustos, l’eliminació d’espècies de canyes invasores i la instal·lació d’estructures de bioenginyeria, construïdes amb materials que el mateix riu proporciona.

Les feines se centren en un tram d’1,6 quilòmetres i 61,5 hectàrees del riu i la seva llera, en la zona compresa entre el pont de Turell i la resclosa de la font de la Riera, proper al nucli de Sant Feliu del Racó. Aquestes actuacions, que s’estan duent a terme a través de l’empresa Naturalea, tenen un cost per a l’Ajuntament de 47.553 euros, dels quals un 80% són subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua.

“Tenim una invasió d‘una espècie de canya que ve de l’Àsia i aquí s’ha adaptat molt bé, s’escampa per tots els espais, es deixa arrossegar per créixer allà on va a parar. Hem fet estudis i quan hi ha aquesta canya, que provoca taps, no hi ha tanta biodiversitat”, explica Albert Sorolla, director tècnic de Naturalea, que té la intenció de “recuperar els valors” que havia tingut el riu. 

Implicar la vila

La restauració del riu, per acostar-lo a la vila i contribuir que els castellarencs se’l sentin propi, aquest dissabte va comptar amb la participació de més d’una vintena de persones. Durant el matí, es va organitzar una jornada d’actuacions divulgativa.

Paral·lelament, els alumnes de l’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes també hi han realitzat pràctiques.

Comentaris
To Top