Opinió

Tot i l’estrès, el Biel

[Per Tona Codina, publicista i consultora de comunicació] 

Potser ja ho has sabut llegint-ho a aquestes pàgines o per altres mitjans: el sabadellenc Biel Chang Puigdomènech té 4 anys i necessita una operació a la pelvis per evitar una possible luxació de melucs. Com diu el títol de Mishima, així de Cert, clar i breu. Coneixes el cas?

Els seus pares, la Judith i el Jorge, han iniciat una campanya de recollida de fons, We are Biel, a Verkami que va començar el 31 de gener i acaba l’11 de març. Calen 35.000 € per fer front a l’operació. Potser n’has sentit a parlar però encara no has trobat el moment per fer una aportació. Has pensat que la vols fer, amb 10 € ja n’hi ha prou a Verkami, però vas de cul. Potser t’has emocionat sentint la seva mare explicant com a l’hospital els preparaven per al comiat quan acabava de néixer o sabent totes les dificultats que està vivint el Biel per culpa de la paràlisi cerebral que li va provocar una manca d’oxigen durant el part.

T’ha commogut i creus que se’ls ha d’ajudar. Tot i això, tens molta feina, no has tingut un minut per fer clic a l’enllaç de Verkami. Doncs aquest podria ser el motiu per no arribar-hi. Tan limitant com que, malgrat que volem ajudar, anem tots hiperconnectats i estressats. Imagina’t que trist: ens hem fet una nota mental per pensar-hi i de cop ens adonem que el termini va acabar ahir. Doncs va, aprofito ara per recordar-te algunes raons, si et calen, per buscar aquest minut i donar un cop de mà al Biel.

10 raons per ajudar el Biel i no ens les acabem:

1. Per empatia 1: imagina’t que això li podria passar al teu fill o filla. Buf.

2. Per empatia 2: si et trobessis així, t’agradaria que t’ajudessin.

3. Per empatia 3: ja saps què és que la vida et clavi un cop dur. Ho vius de prop. Tens un parent, amic, veí, etc. que està vivint un infern perquè pateix xxx, yyy o zzz.

4. Perquè el Biel està lluitant com un campió per viure: li diagnosticaven 6 mesos de vida
i ja ha fet 4 anys.

5. We are Biel, estem tots connectats, tots som la mateixa família, o no?

6. Uns quants veïns de Sabadell i grups de pares han començat campanyes paral·leles de recollida de fons: un taller de pàdel, un altre de dansa. I així, tu també pots organitzar alguna activitat o vendre magdalenes, polseres, bufandes de mitja o… què dius que saps fer?

7. Una de les recompenses a Verkami és un disc de música melòdica, en què el Biel hi posa la veu. Deliciós! 15 € i és teu.

8. Hi ha més recompenses d’artistes que també hi han col·laborat, com una bossa, una làmina artística o fotografies magnífiques.

9. 35.000 euros són molts euros per a una família; però junts hi podem arribar.

10. El Biel pateix una paràlisi cerebral que fa que no pugui caminar, ni gatejar, ni deglutir aliments sòlids i té problemes de visió. Però lluita i tira endavant.

És molt ràpid. Encara no has trobat un moment? Deixa de llegir l’article i ja hi tornaràs. Va, és un pim-pam. Si el teu ordinador ja té memoritzat el número de la targeta, encara serà menys estona. Només 15 €, ni que siguin. El preu del menú al restaurant d’avui. D’un capritx durant les rebaixes. O més.

Malgrat l’estrès, el Biel. Ai que bé, ja has parat de llegir i has entrat a Verkami. I ara tornes per acabar de llegir l’article. Ho he aconseguit. Aconseguim-ho.
Endavant, Biel.

Comentaris
To Top