Publicitat
Ciutat

Sabadell celebra el 44è aniversari de la proclamació de la República Àrab Democràtica Sahrauí

S’han projectat dos vídeos sobre la façana de l’Ajuntament i s’ha escenificat una ‘performance’

La façana de l'Ajuntament, amb la bandera saharauí / VICTÒRIA ROVIRA

El TACC (Taller d’Art, Cultura i Creació) ha organitzat aquest dijous al vespre a la plaça del Doctor Robert un esdeveniment per celebrar el 44è aniversari de la proclamació de la República Àrab Democràtica Sahrauí. L’acte també ha fet memòria de l’agermanament de l’Ajuntament de Sabadell amb el poble saharauí i la localitat de l’Argub, del qual enguany se’n celebren 31 anys. La ciutat va ser, de fet, una de les primeres de l’Estat en agermanar-se amb una ciutat estrangera, l’any 1989. Aquest dijous, a més, la Junta de Portaveus ha aprovat penjar la bandera del Sahara Occidental a la façana de l’Ajuntament.

A l’esdeveniment hi han participat representants de tots els partits polítics, nombrosos ciutadans i membres de diverses entitats involucrades en projectes solidaris al Sàhara Occidental: des de la Lliga pels Drets dels Pobles a l’Hospital Parc Taulí. La segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha reiterat el suport del consistori a l’autodeterminació del poble saharauí i el compromís de la ciutat amb l’agermanament. “L’Ajuntament de Sabadell no pot mirar cap a una altra banda. Som una ciutat molt compromesa amb aquesta causa i esperem que pugui durar molts i molt anys. Estem compromesos amb el poble saharaui i perquè hi hagi avenços per aconseguir la pau i la llibertat en aquest territori”, ha dit Morell.

Dos ballarins durant la ‘performance’ en record del poble saharauí / VICTÒRIA ROVIRA

Després dels parlaments de la portaveu de l’organització i d’una jove voluntària, s’ha escenificat al bell mig de la plaça una performance de dansa i música. També s’han projectat dos vídeos sobre la façana de l’Ajuntament: un recordant la situació dels saharauís sota el jou marroquí; i un altre homenatjant les tres dècades de lluita i agermanament entre la ciutat i el poble saharauí. “L’agermanament el conformen les persones”, ha recordat Mestres, coordinadora de la comissió mèdica de Sabadell, que ha volgut posar en valor la feina de tantes entitats de la ciutat en favor dels saharauís. “El poble de Sabadell seguirà lluitant mentre aquesta situació duri amb els saharauis i aquests aconsegueixin la seva llibertat“, ha assegurat.

Publicitat
Comentaris
To Top