Publicitat
Ciutat

El Taulí rep el distintiu d’expertesa clínica en malalties minoritàries neuromusculars

El Taulí, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El Parc Taulí ha rebut recentment l’acreditació d’Unitat d’Expertesa Clínica (UEC) en malalties minoritàries neuromusculars en l’àmbit de Catalunya, un distintiu que atorga el Servei Català de la Salut de la Generalitat. La corporació sanitària ha donat a conèixer la notícia aquesta setmana coincidint amb el dia mundial d’aquestes patologies, el 28 de febrer.

D’aquesta manera, el Taulí compta amb una unitat experta en malalties musculars, malalties del nervi perifèric, defectes de la unió neuromuscular, malalties de la neurona motora i altres malalties neuromusculars.

La designació de les Unitats d’Expertesa Clínica es basa, entre d’altres, en l’avaluació dels coneixements i experiència dels centres (per volum d’activitat assistencial, publicacions científiques, professionals experts, activitats de formació…) i per l’existència d’un equip multidisciplinari per fer front a les necessitats clíniques, diagnòstiques, terapèutiques, de rehabilitació i/o pal·liatives de les persones afectades per una malaltia minoritària.

Juntament amb el Taulí, també han rebut l’acreditació els hospitals de Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron, Santa Creu i Sant Pau, Bellvitge, Germans Trias i Pujol i Institut Guttmann.

El 2017 el Parc Taulí també va ser designat com una de les tres unitats d’expertesa clínica que configuren la que va ser la primera xarxa d’atenció a les malalties minoritàries a Catalunya, dedicada a l’atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica, juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Conviure amb les minoritàries

Publicitat
Comentaris
To Top