Ciutat

Llum verda al nou aparcament soterrat de Via Massagué

La Via Massagué serà l’escenari d’obres. El ple municipal ha desencallat el futur del solar buit situat just davant de l’església de La Puríssima, després que s’hagi cedit a l’empresa constructora Mañero (I Batall SL) el subsol del solar perquè s’hi pugui construir un aparcament soterrat d’ús privat. La concessió tindrà una duració de 40 anys i després d’aquest període, el pàrquing passarà en mans de l’Ajuntament de Sabadell. L’actuació permetrà la construcció, a sobre de l’aparcament, d’una plaça de domini públic.

L’actuació permetrà tirar endavant l’edificació d’un nou bloc de pisos, que d’acord amb el que està establert per normativa, ha de dur atribuït un nombre concret de places d’aparcament per als veïns. El pàrquing, per tant, serà d’ús privat, a diferència de l’aparcament sota el passeig de la Plaça Major, que serà d’ús públic i que l’Ajuntament condicionarà properament després d’adquirir-lo a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

EL SOLAR EN QÜESTIÓ A LA VIA MASSAGUÉ, 16 / ÓSCAR ESPINOSA

L’adjudicatari –la constructora Mañero– haurà d’abonar ara una garantia de 29.436,12 euros a l’Ajuntament per tal de poder iniciar les obres de l’aparcament, que se situarà just a sota d’una plaça de nova creació. El concepte de la fiança és el 3% del valor del domini públic que ocuparà el pàrquing i les obres d’execució, fixat en quasi 10 milions d’euros (9.812.040 euros).

L’aprovació del ple municipal ha estat per unanimitat amb el vot favorable de totes les formacions. La votació ha permès donar vistiplau a l’explotació per part de l’empresa concessionària i l’inici d’unes obres que feia dècades que s’esperaven en un espai buit al mig del Centre, situat entre la Via Massagué i el carrer del Raval de Dins.

El republicà Gabriel Fernàndez ha intervingut, després de l’exposició de la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, per expressar la seva satisfacció: “Es resol definitivament una situació de feia molts anys i que implicava la degradació d’un espai al Centre”, ha assenyalat el portaveu d’ERC. No obstant això, el republicà ha posat deures al Govern i ha demanat que “el verd i l’aigua no faltin” a la nova plaça que se situarà just a sobre de l’aparcament privat.

Per què es fa una concessió?

La concessió a un privat és l’únic mecanisme que s’ha trobat per poder desencallar la construcció de nous habitatges. El problema que hi havia és que per iniciar les obres, es requeriria un volum d’aparcaments que suposaria crear dues plantes subterrànies corresponents al pàrquing de la finca. En aquest sentit, el quid de la qüestió era que l’Ajuntament era el propietari del subsol.

Per aquest motiu, s’ha optat per aprofitar també l’espai que correspondria a la plaça que es generarà entre els dos blocs de pisos que es construiran, i que connectaran les dues vies. Aquest espai queda ara cedit a la constructora perquè l’exploti per a un termini de 40 anys. D’aquesta manera, es podria tirar endavant la promoció amb 12 habitatges i una vintena de places d’aparcament, que serien de titularitat privada, així com diversos locals que se situarien als baixos de l’edifici. A més, a l’espai públic que quedarà entre els dos edificis permetrà que els vianants vegin el traçat de l’antiga muralla.

Comentaris
To Top