Ciutat

L’escola Joaquim Blume celebra 40 anys amb esperit innovador i integrador

L’escola Joaquim Blume de Sabadell celebra aquest any el 40 aniversari de la seva creació com a centre educatiu al barri de Sol i Padrís de Sabadell. Aquest dimarts, el col·legi va fer l’acte central commemoratiu, que ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcaldessa, Marta Farrés, entre altres.

L’acte central dels 40 anys de l’escola Joaquim Blume / CEDIDA

Com a exemple de la seva aposta educativa, el centre ha ofert en l’acte de celebració un concert de música amb alumnes que participen en el programa A-cordant, una de les apostes vinculades a la innovació que se sumen a altres com la del Programa Magnet, que de fet són el centre del projecte educatiu de l’escola, gràcies a l’aliança amb el Centre de Recerca Matemàtica.

Visita institucional als alumnes en l’acte central dels 40 anys de l’escola Joaquim Blume / CEDIDA / CEDIDA

“L’escola Joaquim Blume té el perfil de treballar per la innovació educativa, pel treball cooperatiu, per la diversitat, i per estar al costat del barri, al costat de les institucions històriques del municipi”, destaca Bargalló, que posa de manifest la seva integració a l’entorn de Sol i Padrís. De fet, el col·legi és un dels 5.479 centres educatius que hi ha a Catalunya, cadascun, assegura Bargalló, amb les seves particularitats que el fan diferent.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Marta Farrés, va destacar la tasca del “professorat, dels treballadors del centre, de les famílies i de tota la comunitat educativa del Blume, per la tasca educativa dels nens i nenes”. La comitiva també va aprofitar per visitar l’exposició dels 40 anys del centre educatiu, que s’exposa als passadissos de l’edifici.

El Programa Magnet

El programa Magnet té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució d’excel·lència.

Aquesta aliança ha de permetre al centre desenvolupar un projecte innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

Comentaris
To Top