Publicitat
Ciutat

Fundació Bosch i Cardellach: "Les rondes de la ciutat són prioritàries, el Quart Cinturó, no"

La Fundació Bosch i Cardellach (FBiC) s'ha posicionat sobre el model de mobilitat que necessita Sabadell: sostenible i prioritzant el model de rondes de la ciutat i la seva connexió amb Castellar del Vallès, Terrassa i Santa Perpètua de Mogoda respecte a les rondes del Vallès (Quart Cinturó).

Dimarts, en roda de premsa, el coordinador de la secció de territori de la Fundació, Oriol Mestre, va destacar que l'única prioritat són les rondes de la ciutat. Així es concreta després de l'experiència de treball que ha desenvolupat la FBiC. Des de la fundació reclamen la represa de l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana per apostar per una mobilitat sostenible.

També aposten per separar la proposta de rondes de la ciutat del Quart Cinturó. "Les dues infraestructures no han de passar pel mateix lloc, responen a necessitats diferents: un és xarxa local-comarcal i l'altre, xarxa general", sostenen.

Publicitat

La ronda Oest, al nord, una infraestructura estratègica de la ciutat / ÓSCAR ESPINOSA

La proposta de la secció de territori se centra en la urgència de les rondes de la ciutat, que haurien d'estar vinculades amb la trama urbana, el traçat del ferrocarril i els trajectes de bus i carril bici. D'altra banda, la FBiC apunta que el Quart Cinturó se sustenta en un "plantejament caducat" del segle XX i amb un "alt cost d'inversió". Paral·lelament, demanen protecció del Rodal i dels espais naturals.

La Fundació posa sobre la taula les mancances de la connexió viària que pateix el Vallès Occidental. “No es disposa d’un model de gestió i tampoc es reben les inversions necessàries”, per això cal “prioritzar molt”, sosté el coordinador de la secció de territori.

Sabadell manté l’aposta per la Ronda Vallès i el Vial Interpolar

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top