Publicitat
Ciutat

El 3D i la realitat virtual ja són un més del Taulí, on el 5G comença a entrar

Ferran Fillat, durant un moment de la presentació / LLUÍS FRANCO

El Casal Pere Quart va acollir ahir al vespre la segona sessió de la Mobile Week Sabadell, que vol mostrar a la societat com la tecnologia està canviant les nostres vides mitjançant exemples de projectes que ja s’estan duent a terme. Els protagonistes de l’acte van ser els professionals del Taulí que ja treballen amb diferents tecnologies en el seu dia a dia: el 3D, la realitat virtual i el 5G. El moderador de la sessió, el biofísic Manel Sabés, va ressaltar que els membres de la taula rodona eren professionals de l’hospital sabadellenc, emfatitzant que tot i parlar d’eines innovadores que fa anys semblaria que només veuríem de lluny, ja són una part activa en la nova manera d’entendre la medicina, en què cada cop la tecnologia hi té més presència. Segons Sabés, tecnologies que no treuen feina, fan que els professionals i elles mateixes sumin i potencien els resultats que s’obtenen.

El 3D a la sala d'operacions

El traumatòleg Ferran Fillat va explicar al públic assistent en què consisteix el Laboratori de planificació quirúrgica i impressió 3D del Parc Taulí. Aquest servei del consorci treballa en tres àrees: els models anatòmics, que permeten assajar una cirurgia prèviament al dia de l’operació; les guies quirúrgiques, amb què els professionals poden traslladar al quiròfan la planificació que han fet abans per ordinador i, per últim, els implants personalitzats. Això, sempre, compaginat amb la investigació, la recerca i la formació continua.

Publicitat

La realitat virtual, a l’UCI

Un altre projecte que s’està desenvolupant al Taulí consisteix en aplicar l’estimulació cognitiva mitjançant la realitat realitat virtual per disminuir l’estrès i l’ansietat en els pacients ingressats a l’UCI. “Ens ha permès superar una gran part d’aquestes limitacions”, van explicar els neuropsicòlegs Sol Fernández i Guillem Navarra.

Atenció immediata amb el 5G

La darrera innovació del Taulí, el 5G, la va explicar la directora d’Organització i Sistemes d’Informació, Anna Benavent. El 5G permet que hi hagi una comunicació fluïda i lògica permetent que l’atenció sigui instantània des de qualsevol lloc i moment.

El Taulí, capdavanter en l’ús del 3D

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top