Publicitat
Ciutat

Les restriccions pel coronavirus alteren els viatges de fi de curs d’escoles i instituts de Sabadell

Alguns centres han decidit suspendre el tradicional trajecte a Itàlia, mentre que altres han l’ajornat o posposen la decisió per a més endavant

Pisa és un dels destins clàssics dels viatges de fi de curs / CEDIDA (PANORAMIO)
[ALBERT SEGURA / PILAR ARMENGOL]

Per a molts estudiants, el pas per l’escola i l’institut té un punt d’inflexió en el viatge de fi de curs que se sol fer a 4t d’ESO i 2n de batxillerat, per a alguns és el primer cop que surten amb amics fora del país i que els marca distància dels pares. El destí, però, sol ser el mateix: Itàlia. Això suposa un problema afegit aquest any, ja que és el país amb més afectacions de tot Europa, i on el govern ha decidit prendre decisions dràstiques per evitar contagis de coronavirus com el tancament de centres educatius.

Aquest fet ha suposat un maldecap per a molts centres de la ciutat, que han vist com els plans previstos i repetits any rere any aquest cop s’hauran d’alterar. En alguns s’ha optat per ajornar els viatges, mentre que altres directament els han anul·lat.

Aquest és el cas de l’Escola Pia de Sabadell. Com totes les Escoles Pies de Catalunya, es va decidir posar sobre la taula la decisió de seguir el pla de viatge de cada any, que implica visitar ciutats del nord d’Itàlia com Venècia, Florència o Pisa, entre altres. En aquest cas, a Sabadell els pares –per àmplia majoria– van optar per suspendre el viatge, que s’havia de celebrar just abans de Setmana Santa, i buscar alternatives més properes, fins i tot a Catalunya mateix. També han decidit suspendre el viatge a l’institut Arraona, sense que s’hagi decidit cap on aniran finalment de viatge.

Altres centres han optat per esperar a veure com evoluciona la situació i posposar el viatge. És el cas de l’escola Sagrada Família, que havien de viatjar a Itàlia aquest mes de març, i han optat per ajornar el viatge fins al mes de juny. A l’institut Pau Vila part de l’alumnat havia de fer un viatge a Treviso el maig, i ara per ara han optat per traslladar-lo al mes d’octubre. El mateix passa amb un projecte de mobilitat que havien de fer el mes de maig a Xipre, i que ha quedat suspès temporalment fins que no es trobi una nova data. I a l’institut Vallès queda pendent una reunió amb els pares per decidir què fan de cara al viatge programat, que podria fer-se el juny.

Qui sí que manté el pla previst és l’institut Ramar, però no amb destí a Itàlia. Aquest centre tenia previst viatjar a París el juny, quan ja hagin acabat les classes, i si res no canvia, aquesta és la seva decisió final. A l’escola Sant Nicolau ja tenen la feina feta, ja que els alumnes de 2n de batxillerat van viatjar a Itàlia la setmana abans de Nadal. La previsió és repetir, com és tradició, el viatge el pròxim mes de desembre, i a hores d’ara no tenen previsió d’alterar el calendari.

Per la seva banda, el Departament d’Educació no ha marcat cap directriu sobre com actuar davant de situacions com aquesta. No obstant això, fonts consultades del departament asseguren que, com a principi general, es manté la recomanació de no viatjar als països i a les regions afectades mentre les autoritats sanitàries d’aquests indrets no aixequin les mesures de control que actualment estan aplicant, com és el cas d’Itàlia.

Publicitat
Comentaris
To Top