BARBERÀ

Detinguts dos presumptes autors de robatoris en caixers automàtics a Barberà

Col·locaven una safata que emmagatzemava bitllets per, més tard, recollir-los

La Policia Local de Barberà de Vallès va enxampar in fraganti, al carrer Nemesi Valls, dos autors de robatoris i estafes en caixers automàtics. La detenció es va produir dimarts passat, a les 21 h, quan un ciutadà va indicar a una patrulla que havia intentat treure diners d’una entitat bancària i el caixer no l’hi havia dispensat.

Ràpidament, es va organitzar un dispositiu de vigilància i espera, el qual va finalitzar una hora i mitja més tard, quan els ara detinguts es van presentar, van manipular i extreure la safata prèviament col·locada i els diners recaptats.

La Policia Local havia estat rebent des de fa un mes aproximadament diverses denúncies de ciutadans i ciutadanes que manifestaven haver anat al caixer a treure diners, i que per motius que desconeixien, el caixer no els havia fet efectiu.

“El llaç libanès”

Fruit d’aquestes denúncies la Policia Local va contactar amb les entitats bancàries afectades, corroborant mitjançant les imatges captades per les càmeres, que efectivament els caixers automàtics estaven sent manipulats mitjançant el procediment denominat com “el llaç libanès”. Aquesta estratègia consisteix a introduir una safata al dispensador de bitllets del caixer i, quan un veí o veïna pretén treure diners, aquests queden dipositats a la safata. Posteriorment, al cap de diverses hores, els ara detinguts passaven pel caixer per extreure la safata juntament amb els diners que les víctimes del robatori havien intentat treure dels seus comptes bancaris.

Després de la instrucció de les pertinents diligències policials, els dos detinguts van ser traslladats i posats a disposició de Mossos d’Esquadra, cos que ha continuat amb la investigació, ja que tenen coneixement que el radi d’acció dels ara detinguts abasta pràcticament tota Catalunya, i per tant, es tracta de quantitats molt elevades de diners sostrets amb aquest procediment.

Comentaris
To Top