Ciutat

Com parlar del coronavirus amb nens?

De tant parlar del coronavirus, els més menuts de casa també poden tenir curiositat per saber de què es tracta. Amb tota la informació que els arriba, ja sigui a través de converses o dels mitjans de comunicació, és clau saber de quina manera els hem de traslladar les dades més rellevants perquè puguin entendre el grau d’importància que té i que puguin assumir-ho a la seva manera.

En aquest sentit l’Observatori per la Salut de la Infància i l’Adolescència ha fet un seguit de recomanacions. És per això que proposen una sèrie de conceptes que els podem traslladar, tenint en compte en cada cas l’edat del nen o nena:
  • El coronavirus provoca infeccions respiratòries a les persones, malgrat que majoritàriament causa símptomes lleus. Algunes persones, però, han mort per la malaltia.
  • El virus es va descobrir a la Xina, concretament a la regió de Wuhan, al desembre passat. Ara, s’han vist casos a altres països, també a Europa.
  • Molts professionals sanitaris estan treballant per entendre millor el virus i reduir els seus riscos. Per exemple, malgrat no tenir encara una vacuna, s’investiguen possibles medicaments.
  • Com a totes les infeccions, és important rentar-se bé les mans amb aigua i sabó.
  • Podem resoldre i gestionar dubtes bàsics com, per exemple, què vol dir quarantena o a quina distància està la Xina.
També els més petits poden demanar explicacions sobre què és el coronavirus. En aquest cas, es recomana donar-los les següents explicacions:
  • Es va iniciar a la Xina, on molta gent està infectada, per això s’han aïllat algunes ciutats, també a altres països, per tal que no es propagui més.
  • El virus es propaga d’una persona infectada a una sana a través dels líquids corporals.
  • El virus és tan nou que els científics encara intenten saber com es comporta. Malgrat que això pugui fer por, és important saber que moltes persones estan treballant-hi.

Sobre si és perillós, se’ls pot explicar que només ho pot ser si estàs en contacte amb una persona malalta o si les persones que el pateixen tenen una infecció respiratòria, com tos i febre. A més, la majoria de vegades aquests símptomes són lleus, malgrat que algunes persones hagin mort, però afortunadament són molt, molt poques.

Per tot plegat es recomana abordar tot allò relacionat amb el virus amb els més menuts.

Comentaris
To Top