Publicitat
Castellar del Vallès

Presó permanent revisable per a l'acusat de violar i assassinar una dona a Castellar el 2015

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de presó permanent revisable imposada a un home per violar i assassinar una dona semiinconscient a Castellar del Vallès el 2015. Aquesta és una de les primeres condemnes d'aquesta tipologia a Catalunya.

Els fets van tenir lloc el 19 de desembre del 2015 després d'una festa a casa de l'acusat amb un grup d'amics, precisament per celebrar l'aniversari de la víctima. Segons els fets provats, a una hora indeterminada, l'home va abusar sexualment de la dona, aprofitant-se que no oferia cap resistència en haver perdut la consciència a causa del consum previ d'alcohol i drogues. Després, amb la intenció d'acabar amb la seva vida, la va estrangular amb les seves mans fins a matar-la.

La sala conclou que "no hi va haver consentiment" perquè la víctima no podia prestar-lo, ja que havia entrat en "un somni profund”, tal com va relatar un testimoni. En aquesta línia, aclareix el tribunal, tots els elements probatoris convergeixen en la idea que, en el moment en què l'acusat va consumar l'atac a la llibertat sexual de la víctima, aquesta es trobava amb vida.

L'hora de la mort va ser entre les 8.30 h i les 11 h i va ser estrangulada, segons els informes forenses. L'acusat va arribar a casa seva a aquella hora després de deixar els seus amics a la benzinera. Cap a les 18 hores, després d'un dinar amb convidats, l'acusat va trucar a la policia local i de manera molt confosa i nerviosa va explicar que una amiga seva havia caigut per l'escala i que creia que estava morta.

Publicitat

Recursos desestimats

El tribunal desestima així el recurs plantejat pel condemnat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, al seu torn, va confirmar la sentència dictada per l'Audiència de Barcelona després d'un judici amb tribunal popular per delictes d'abús sexual.

L'acusat, a més, haurà d'indemnitzar la dona de la víctima i la seva mare amb 100.000 euros, 50.000 per a cadascuna.

La sentència, amb ponència del president de la sala penal, Manuel Marchena, rebutja que el recorrent hagi estat condemnat sense proves, com sosté el seu recurs. A més, l'Audiència constata en la seva sentència que la defensa de l'acusat ha anat canviant de versió contínuament, assegurant que la dona havia mort perquè s'havia ennuegat amb una pròtesi dental, i després que havia caigut de les escales, i després del llit. Els informes ho descarten i confirmen que va ser estrangulada amb les mans.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top