Ciutat

Educació assegura que els alumnes de l’escola Mas Boadella estan sans i que el tancament és preventiu

L'escola Mas Boadella de Sabadell, aquest matí / ACN

El Departament d’Educació assegura que els alumnes de l’escola Mas Boadella del barri de Can Llong estan sans. Ho afirma el director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas, després que una de les mestres de l’escola hagi donat positiu en coronavirus i això obligui a confinar els 35 docents del centre, tota la plantilla. Educació ha suspès l’activitat a partir d’aquest dijous en no poder substituir tot el claustre.

A més dels mestres, també queden confinats els alumnes dels dos grups de tercer curs on la mestra afectada impartia classes. Durant aquestes primeres hores, el centre comptarà amb un servei de guarda per a aquells pares que necessitin un marge per organitzar-se. L’escola Mas Boadella és un centre d’educació infantil i primària que escolaritza 480 alumnes.

Tanca l’escola Mas Boadella de Can Llong per un positiu en coronavirus

Viñas insisteix que el tancament de l’escola és, com en molts altres casos, una mesura “preventiva” i assegura que els alumnes estan bé i que no n’hi ha cap de contagiat: “Són nens sans, no estan malalts, cal tenir calma perquè la mesura només intenta evitar que hi hagi altres casos”.

En aquest sentit, explica que la resta de nens del centre que no estan afectats pel confinament poden fer “vida normal”, però demana als pares que com amb qualsevol altra circumstància estiguin “atents” a l’evolució dels seus fills. La mestra afectada, afegeix el responsable d’Educació a la comarca, no hauria viatjat a cap zona de risc.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

D’altra banda, aquest dijous els pares han començat a recollir els seus fills per portar-los a casa. Les famílies estan tranquil·les i moltes ja s’han organitzat per passar els pròxims quinze dies sense classes: “Faré teletreball. Ja ho teníem pensat a l’empresa, així que no hi ha problema, sempre hi ha un pla B”, explica una de les mares afectades, Imma Martos.

Segons aquesta mare, l’escola ha comunicat a les famílies el cas de la mestra contagiada i l’aplicació del protocol de contingència. “Ens han dit que estiguem a casa i que a qualsevol símptoma truquem al 061. En principi és una grip i ho acabarem passant gairebé tots. No cal alarmar-nos”, afirma Martos.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top