Esports

L’esport sabadellenc queda paralitzat pel coronavirus

Les instal·lacions municipals de Sant Oleguer tancades / Lluís Franco

Tancat amb pany i forrellat. La crisi del coronavirus ha paralitzat el món de l’esport general i també, lògicament, el sabadellenc. Totes les activitats i competicions nacionals i territorials han quedat ajornades almenys durant 15 dies. Des del partit de Segona Divisió B entre el Centre d’Esports i el Barcelona B que apuntava a decisiu pel ‘play-0ff’ fins a les lligues de tenis taula o rugbi. Sense excepcions. Una situació insòlita i inèdita en plena temporada.

Totes les entitats esportives de la ciutat han suspès les seves activitats i calendari de competició per les dues pròximes setmanes en principi. L’Ajuntament ha tancat totes les instal·lacions municipals i els clubs també han cancel·lat els entrenaments dels seus diferents equips federats. A les últimes hores, entitats de referència a l’esport local com Centre d’Esports Sabadell, Club Natació Sabadell, Club de Tennis Sabadell, Cercle Sabadellès 1856, Joventut Atlètica Sabadell i OAR Gràcia han anunciat el tancament de les instal·lacions en el termini de 15 dies. També ha quedat afectat tot l’esport escolar sota el paraigua del Consell Esportiu de Sabadell. En total uns 3.000 escolars es queden sense activitats i competicions.

“Era el que calia”

Aquest diumenge estava previst un dels partits més esperats de la temporada a la Creu Alta entre el Sabadell i Barcelona B, clau pels llocs de play-off. A principi de setmana la Federació Espanyola va anunciar que es jugaria a porta tancada i poques hores més tard es va cancel·lar la jornada com ha passat a tot el futbol professional i també territorial i de base. La plantilla arlequinada va fer aquest divendres una última sessió a l’Estadi a porta tancada i després va rebre la visita del doctor Toni Mora, cap dels serveis mèdics del club, qui va donar una sèrie de consells per afrontar la crisi del Covid-19. En principi, la idea era replantejar-se la situació el dimarts per si es podia tornar als entrenaments, però després de l’estat d’Alerta que avui decretarà el Govern, l’activitat queda suspesa, tant a la gespa com a les oficines del club.

El tècnic del Centre d’Esports, Antonio Hidalgo, valorava de manera positiva la decisió. “Només podem seguir els consells dels experts i esperar a veure com evoluciona la situació. Era el que califa fer. Ara la salut està per sobre de tot. Si tot torna a la normalitat, ja parlarem de futbol i la competició”. També ha subratllat que “no tenia cap sentit jugar sense l’afició. Són l’essència del futbol. Per fer-ho sense aficionats, millor no jugar”. Hidalgo considera que caldrà esperar esdeveniments i fuig de rumors sobre com pot acabar la competició en cas de no poder acabar sobre el camp.

El que no es farà

A més del Sabadell-Barcelona B, aquest cap de setmana oferia altres duels força atractius, com el derbi de Lliga Nacional juvenil entre CE Mercantil i CE Sabadell. En futbol sala, l’Escola Pia rebia l’Hospitalet i el Club Natació Sabadell s’havia de desplaçar a Dénia (Alacant). Les últimes federacions en decidir la suspensió definitiva de la competició han estat les de natació i waterpolo i voleibol. A més, també ha quedad suspès el Campionat d’Espanya Open de natació previst entre l’1 i 5 d’abril a Can Llong.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top